NIT+DOCUMENTAL+TONI+CAPELL%C3%80+%3A+%26apos%3BEscala+de+Grisos%26apos%3B%2C+%26apos%3BLes+campanes+no+tocaren+a+mort%26apos%3B+i+%26apos%3BEl+temps+s%E2%80%99esmicola%26apos%3B

Dissabte a les 22.00

NIT DOCUMENTAL TONI CAPELLÀ : ‘Escala de Grisos’, ‘Les campanes no tocaren a mort’ i ‘El temps s’esmicola’

Aquest dissabte, 16 d’octubre, a les 22.00 h  IB3 Televisió estrenarà la pel·lícula documental Escala de Grisos, dirigida per Antoni Capellà, produïda per Singular Audioviusal  i amb la coproducció d’IB3. I, tot seguit, a les 23 h, s’emetran dues peces més del cineasta mallorquí: Les campanes no tacaren a mort i El Temps s’esmicola.

Escala de grisos és la biografia del matrimoni de Guillem Bestard i Cànaves i Margalida Comas, marcada per la Guerra Civil Espanyola i la Segona Guerra Mundial. Una parella excepcional que va viure separada per les circumstàncies i finalment es va retrobar al Regne Unit després d’una dècada especialment difícil.

Bestard és el fil conductor de la història, des d’on es mostra com es converteix en un artista, fent referència a la relació que tingué amb Colonya, de la qual obtingué una educació. Per altre part, també presta especial atenció a la relació que mantingué amb diferents pintors de Pollença.

A partir d’aquí, entra en escena la figura de Margalida Comas, qui seria la segona esposa del fotògraf. Científica i pedagoga, arribà a Pollença de la mà del seu pare. Treballà com a professora i fou una de les primeres dones científiques a Espanya i, a més, durant la Guerra Civil, va ser enviada a cercar fons de la república havent-se d’exiliar a Anglaterra més endavant, motiu pel qual Guillem Bestard seria enterrat allà, després de descobrir la seva passió per la pintura.