Incendi forestal descontrolat a Andratx: les flames han cremat unes 70 hectàrees
El vent fort impossibilita l'actuació dels mitjans aeris i l'Ajuntament d'Andratx ha habilitat la sala de plens per als veïnats desallotjats
Demanen claredat en les mesures anticovid de cara la temporada
Durant la primera onada de la pandèmia, al registre civil varen haver de dedicar-se gairebé en exclusiva a la tramitació de defuncions. Una situació de col·lapse que ha afectat la inscripció de naixements i també de noces. Dels vint casaments que se solien fer, ara en són 10 o 15 per setmana.
El sector de les noces i esdeveniments afronta novament una temporada en què la majoria de clients posposa aquestes celebracions. Empreses de càtering, finques o tallers de vestits de nuvis viuen amb total incertesa els mesos claus per als seus negocis. Depenen de les mesures anticovid que s’aplicaran a l’estiu i de la campanya de vacunació contra la malaltia.
Entram a Lena&Lena, tenda i taller d’Inca. Hi guarden, ara ja fa farà gairebé un any, aquesta quinzena de vestits. Les núvies tampoc se’ls posaran en el 2021.
La gran majoria de parelles ja han tornat a posposar la celebració per a 2022. En altres anys de l’antiga normalitat haguessin contractat 3 o 4 persones en els mesos de més feina. “La situació és molt difícil, la facturació ha baixat un 95%.
“És un any complicat, les ajudes són insuficients, pertanyem a un sector que ha estat totalment oblidat”, diu Malena Estrany, dissenyadora i patronista, qui assegura que depenen totalment del turisme, ja que molts dels seus clients eren estrangers.
“Els clients principalment eren d’Anglaterra, d’Alemanya, ara cada vegada s’ha obert més el circuit, vénen dels EUA, del Canadà, d’Àsia. No sabem donar-los respostes a les seves preguntes i als seus dubtes”, diu Olga Vélez, fundadora de Garmendia Càtering.
Tomeu Siquier, propietari de la finca Binissatí, assegura que les Balears són la tercera província que més esdeveniments realitza en l’àmbit nacional. “El sector genera molta economia i molts de llocs de feina. Som un compendi d’empreses enorme i no hi ha una ajuda solvent ni real per a nosaltres”, diu Tomeu Siquier.
El divers sector de noces i esdeveniments demana claredat en les mesures anticovid de cara a l’estiu. “Necessitam que el Govern digui el nombre exacte de convidats que poden venir i nosaltres volem presentar mesures de com fer feina amb seguretat”, afirma per la seva banda Catalina Martorell, organitzadora d’esdeveniments.
Per això na Lídia i en Jordi, després d’una data el 2020 posposada pel maig de 2021, han decidit que el seu dia serà el 4 de setembre. “La nostra decisió va ser pensar que havíem de celebrar les noces per a nosaltres i per al nostre amor. I mirar-ho així fa que agafem il·lusió i vegem les coses més a prop”, diu Lídia Romeu.
El vent fort impossibilita l'actuació dels mitjans aeris i l'Ajuntament d'Andratx ha habilitat la sala de plens per als veïnats desallotjats
Es tracta del projecte que coordinarà Inca Mallorca Solidària i que està previst que al llarg d'un any es facin les feines fetes per voluntaris
Redueix a 80 i 130 els cavallers de la colcada i no permetrà inscriure pagesos menors de 14 anys
Els treballadors de l'empresa funerària municipal de Palma han tengut un bon ensurt quan han vist que el cos de la dona es movia