El curtmetratge ‘Ulisses’ , coproducció d’IB3 i ‘El ventre del mar’ d’Agustí Villaronga – producció associada d’IB3 – nominats als Premis Goya
La pel·lícula del mallorquí Daniel Monzón “Las leyes de la frontera” té 6 nominacions, incloent-hi la de guió adaptat que competirà amb la de Villaronga
Avui s’han conegut les candidates a la 36a edició dels Premis Goya, lliurats per l’Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques d’Espanya. Unes nominacions que han reconegut la gran feina que des del sector audiovisual espanyol es fa, malgrat les actuals circumstàncies de la pandèmia.
En aquest cas, destaquen les 2 nominacions que han rebut produccions en les que IB3 participa. Per una banda, el curtmetratge del director Joan Bover Ulisses a la categoria de ‘millor curtmetratge documental’ – coproducció d’IB3 – i per l’altra, El ventre del mar, la darrera pel·lícula del director Agustí Villaronga – producció associada d’IB3.
Recordem que Ulisses acumula un ampli palmarès entre el que destaca la recent candidatura a Millor Curtmetratge Documental als Premis Gaudí 2022.
La pel·lícula dirigida i escrita pel mallorquí Villaronga, El ventre del mar, va fer història al Festival de Málaga aconseguint 6 premis, entre els quals la Bisnaga d’Or a la millor pel·lícula i la de plata a millor direcció. Per altra banda, la pel·lícula del mallorquí Daniel Monzón Las leyes de la frontera té 6 nominacions, incloent la de guió adaptat que competirà amb la de Villaronga.
La gala se celebrarà el 12 de febrer del 2022 al Palau de Les Arts, a València.
Sinopsi
Ulisses. El 19 de novembre de 1980, una cria d’orca va ser capturada a Islàndia. La van batejar amb el nom d’Ulisses. Va començar el seu captiveri en un parc aquàtic de Tarragona i va passar a ser una de les estrelles del Zoo de Barcelona durant més de 10 anys. Finalment, al 1994, Ulisses va ser traslladada al Sea World de San Diego, als Estats Units, on segueix donant voltes a una piscina. Aquesta és la historia de la seva odissea.
Més informació: https://ulissesdoc.com/ca/
El ventre del mar. Juny de 1816. La fragata la Alliance, de la Marina francesa, embarranca en un banc de sorra davant les costes del Senegal. En resultar inútils els intents per a alliberar el casc, no queda més remei que abandonar la nau. Com els pots disponibles no són suficients per a acollir a tots els tripulants, es construeix una bassa d’uns 12 metres de llarg i 6 d’ample. En aquella embarcació precària obliguen a pujar a 147 homes: soldats, mariners, algun passatger i uns pocs oficials. El pla d’evacuació de la nau preveu que els pots disponibles els remolquin fins a la riba. Així i tot, el pànic i la confusió s’apoderen del comboi que intenta arribar a la costa. Per covardia o ineptitud, els pots perden contacte amb la bassa. La soga que ho remolca es trenca, o algú la tala. Els pots abandonen la bassa a la seva sort. El corrent l’arrossega, i desapareix en l’horitzó.