Nova protesta dels empleats públics contra l’abús de la temporalitat

Exigeixen a les comunitats autònomes que apliquin la Directiva europea en la matèria

La Coordinadora d’interins i temporals de Balears ha convocat per a aquest diumenge una nova caravana de cotxes contra l’abús en la contractació temporal en l’Administració i exigir la regularització administrativa de la fixesa.

Una concentració que es celebra cada segon diumenge de mes, i que així continuarà essent -avisen des del moviment estatal MI15F, que és qui la convoca- “fins que es regularitzi la situació dels empleats públics temporals”. Els afectats alerten que fins avui no s’han aconseguit resultats, tot i que s’ha intentat per diferents mitjans, socials, judicials, polítics i administratius.

Els convocants exigeixen a les comunitats autònomes que apliquin la Directiva europea en la matèria i introdueixin els canvis legislatius oportuns per a aconseguir l’estabilització dels treballadors temporals de l’administració pública.

La caravana partirà a les 10.30 hores del Camí de l’Escullera de Palma i recorrerà el centre de Palma.

Informe de constitucionalitat
D’altra banda, la Coordinadora va lliurar dijous a representants del Consell de Mallorca l’informe de constitucionalitat de la situació laboral del personal temporal i de les solucions proposades, així com l’informe de com el parlament de la Rioja ha resolt la problemàtica dels treballadors abusats de temporalitat.. Tot amb l’objectiu de reclamar la voluntat política necessària per a trobar solucions, que ja ha estat demostrada en altres llocs de l’Estat com el Parlament de Catalunya, on s’ha reconegut el caràcter fix a molts dels seus treballadors interins del Departament d’Educació, sobre la base de la sentència europea.

Des de la Coordinadora lamenten que les administracions mantinguin l’opció de convocar oposicions com a solució a la temporalitat dels empleats públics.