X

Nova reunió al sector del metall per arribar a un acord amb l’amenaça dels sindicats de convocar de nou una vaga

Els sindicats acusen la patronal de no fer cap nova proposta d'ençà que l'assemblea de treballadors va rebutjar un primer preacord de millora del conveni col·lectiu

13/06/2023

Nova reunió al sector del metall per arribar a un acord amb l’amenaça dels sindicats de convocar de nou una vaga

Imatge d'arxiu.

La patronal i els treballadors del sector del metall es tornen a reunir aquest dimarts al migdia amb l’amenaça dels sindicats de registrar, avui mateix, la convocatòria d’una vaga si no s’acosten posicions. Acusen els empresaris de no fer cap nova proposta d’ençà que l’assemblea de treballadors va rebutjar un primer preacord de millora del conveni col·lectiu. Recordam que va ser a mitjans de maig, quan els sindicats van fer una única jornada de vaga amb tall de carretera inclòs al polígon de Son Castelló de Palma. Aquesta aturada va servir per tancar un preacord, però que els treballadors van acabar rebutjant en una assemblea. Daniel Cámara, de CCOO, diu que la patronal ha evitat fer cap proposta de llavors ençà i que no tenen més remei que convocar una nova vaga.

Recordem que el preacord que l’assemblea va considerar insuficient preveia una pujada del 14 per cent en 3 anys. Ara, Cámara reclama més millores. Si avui no s’arriba a cap acord, els 40.000 treballadors del metall de les Illes seran convocats a quatre dies de vaga, que previsiblement començaran dia 27 de juny, amb piquets a l’Aeroport de Palma, i la resta de dies a diversos polígons industrials de Mallorca.

Notícies relacionades >

13/06/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT