NOVA+S%C3%88RIE+DOCUMENTAL%3A+Canal+HISTORIA%2C+IB3+i+Mapa+films+inicien+el+rodatge+de+%E2%80%98Pirates+a+les+Balears%E2%80%99

EPRTVIB informa

NOVA SÈRIE DOCUMENTAL: Canal HISTORIA, IB3 i Mapa films inicien el rodatge de ‘Pirates a les Balears’

Pirates a les Balears’ es roda en diferents escenaris de les illes com l’Almudaina, el Poble Espanyol, les Coves del Drac o el Castell de Bendinat, entre altres.

 La sèrie mostrarà com les Illes Balears varen ser, durant segles, un territori d’especial interès estrategicomilitar i comercial per als corsaris genovesos, africans o turcs

Les Illes Balears són l’epicentre d’aquesta sèrie en la qual han participat juntament a Canal Historia, IB3 (coproductors) i Mapa films (productora delegada i coproductora).

Canal HISTORIA comença el rodatge de Pirates a les Balears, la nova producció original de la cadena que mostrarà les peculiaritats de la pirateria del Mediterrani a través del seu impacte a les Illes Balears. Composta de quatre episodis, la sèrie es remunta a l’època en què les costes i boscos de les Illes Balears varen ser l’escenari de cruentes batalles. Un punt estratègic perfecte per a assaltar, refugiar-se i preparar-se per a atacar altres ports de la Mediterrània.

 

Pirates a les Balears es roda aquests dies a diferents escenaris de les illes com el Castell de Bellver, el Palau de l’Almudaina, el Poble Espanyol, el Castell de Capdepera, el Cap Blanc, la platja d’Alcúdia, Pollença, la Galera Rafael Verdera –veler datat al 1841 considerada l’embarcació en actiu més antiga d’Espanya- i les Coves del Drac, entre molts d’altres llocs.

Les Illes Balears són l’epicentre d’aquesta sèrie en la qual participen IB3 (coproductors) i Mapa Films (productora delegada i coproductora). Una producció que es podrà mirar al Canal HISTORIA, disponible a Movistar+, Vodafone TV, Orange TV, Virgin Telco, Euskaltel, R, Telecable, Cable Local i IB3 Televisió.

De la mà d’historiadors, escriptors o militars, la sèrie descobreix com els corsaris varen exercir un paper imprescindible en les disputes de poder a la Mediterrània; revisa les batalles i incursions més transcendentals que varen marcar l’esdevenir de les Illes; i analitza l’impacte que varen tenir aquells atacs en el caràcter de l’habitant balear, escrivint així una història única de resistència, gallardia, martiri i glòria.

 

Canal HISTORIA

Canal HISTORIA és líder entre els canals documentals de la televisió de pagament a Espanya, amb una proposta que cerca encuriosir l’espectador. Una cerca de l’essencial i el profund d’aquelles històries que defineixen l’esforç humà.

Un nou punt de vista que aporta proves i teories que poden canviar la nostra ment proporcionant coneixement i sentit als fets que han transformat el món. Produccions internacionals de gran èxit com a ‘Grandes misterios de la historia’, ‘Forjado a fuego’ o ‘Alienígenas’ i la millor producció local amb sèries com ‘Al-Ándalus’, ‘El Legado’, ‘Criaturas Legendarias’ o ‘GamerSapiens’ formen part de l’oferta de continguts que Canal HISTORIA emet al nostre país.

Produït per The History Channel Iberia, una aliança d’empreses entre AMC Networks International Southern Europe i Hearst, Canal HISTORIA és una marca de reconegut prestigi internacional que està disponible en més de 160 països i arriba a més de 330 milions d’abonats a tot el món. Canal HISTORIA, a més, es distribueix a Espanya en les principals plataformes de televisió de pagament: Movistar+ (72), Vodafone TV (103), OrangeTV (34), Virgin Telco (54), Euskaltel (31), R (52), Telecable (51) i Cable Local. The History Channel Iberia també produeix a Espanya els canals Crim + Recerca i BLAZE.

IB3

IB3 és el mitjà de comunicació públic de les Illes Balears creat l’any 2005 amb un caràcter estratègic intern per a reforçar la cohesió territorial, defensar els senyals d’identitat de les Illes Balears i afavorir el creixement i el desenvolupament del sector audiovisual en el territori balear des de la proximitat.

El valor públic d’IB3 resideix en la seva funció de servei públic i a oferir difusió mediàtica i divulgativa del patrimoni, la llengua i la cultura illenca a través de la creació de continguts adaptats a tots els públics en format analògic i digital. En els darrers anys, a d’IB3 s’han produït sèries documentals de gran èxit com: ‘La Paca’, ‘El Rei’, ‘La vida a Son Espases’ o ‘Memòria Negra’.