NOVETATS%3A+Les+meravelles+naturals+de+la+mar+Balear+protagonitzaran+la+nova+coproducci%C3%B3+entre+IB3+i+la+Fundaci%C3%B3+Marilles

EPRTVIB informa

NOVETATS: Les meravelles naturals de la mar Balear protagonitzaran la nova coproducció entre IB3 i la Fundació Marilles

L’Ens Públic de Radiotelevisió de les Illes Balears i la Fundació Marilles produiran conjuntament una sèrie documental sobre el medi natural marí de les Illes Balears.

La sèrie, que es rodarà i editarà enguany, constarà de 8 capítols i 2 documentals sobre àrees marines protegides. L’objectiu és posar en relleu la riquesa de la mar Balear per apropar-la als ciutadans de les illes. Disposarà de la participació dels principals talents audiovisuals i científics, amb un clar vessant naturalista, divulgatiu i de preservació de les meravelles naturals de la mar Balear.

El projecte ha estat possible gràcies a l’aportació econòmica de l’Ens Públic i de Marilles, una fundació que promou la conservació i l’estudi del mar balear, i que a la vegada ha rebut el suport de Fundatur per a aquest projecte.

Andreu Manresa, director general de l’Ens Públic de Radiotelevisió de les Illes Balears assegura que: “IB3 serà, aquí i arreu, la gran finestra damunt la mar i la mirada submarina de la natura més propera, excepcional i fràgil, inaccessible per a la majoria dels ciutadans”.

 Aniol Esteban, director de la Fundació Marilles: “Des del majestuós catxalot a diminutes bavoses de mar de colors impossibles, la mar Balear amaga una diversitat d’espècies, hàbitats i paisatges encara desconeguts. Amb aquesta sèrie volem fer visible la riquesa que s’amaga sota les nostres aigües, inspirar optimisme i ajudar a construir un futur millor per la seva conservació. La mar juga un paper essencial en la prosperitat de Balears. Podem sortir de la crisi protegint la mar Balear. Fer valdre el capital natural marí a través de les imatges és una primera passa per aconseguir-ho.”

La Fundació Marilles és una entitat sense ànim de lucre que fa feina per convertir les Illes Balears en un exemple mundial de conservació marina, i que finança projectes i organitzacions locals per millorar la mar i la costa balear.