NURA%3A+L%E2%80%99enregistrament+sonor+m%C3%A9s+antic+del+Jaleo

Dijous a les 22h

NURA: L’enregistrament sonor més antic del Jaleo

Avui els temes protagonistes de Nura són: L’enregistrament sonor més antic del Jaleo, la programació d’Es Claustre i ‘A sangre y fuego‘, de Chaves Nogales. Programa sobre cultura que dirigeix i presenta Carles Marquès.

El Museu de la Música de Barcelona ha descobert l’enregistrament sonor més antic del popular Jaleo de les festes patronals de Menorca, la “Jota estudiantina”, de la sarsuela “El Postillón de la Rioja”, data pels voltants de 1900. Sara Guasteví, la documentalista menorquina que va trobar l’enregistrament en un vell disc de cartó, ens en contarà tots els detalls.

A la part central del programa, torna el racó dels llibres amb en Manel Bonmatí. Avui, amb un llibre excepcional: “A sangre y fuego. Héroes, bestias y mártires de España“, del periodista Manuel Chaves Nogales, considerat un dels millors llibres que s’ha escrit mai a Espanya sobre la Guerra Civil.

I acabarem amb música. Josep Maria Fita ens presentarà la programació completa de l’estiu menorquí d’Es Claustre del Carme de Maó, amb algunes de les principals figures de la música nacional… i internacional.

Podeu sentir aquest programa en directe a les sintonies Mallorca 106.8, Menorca 88.6 i Eivissa i Formentera 93.7 a partir de les 22.00h. També en directe des de la plataforma de directe d’ib3.org https://ib3.org/directe?c=radio

 

I recuperar els programes ja emesos a Nura