Origin%C3%A0riament+el+pa+amb+oli%2C+com+indica+el+seu+nom%2C+no+tenia+tom%C3%A0tiga

21 02 2023

Originàriament el pa amb oli, com indica el seu nom, no tenia tomàtiga

«Un rosegó de pa i un tassó de vi i a dormir». TÉNTOL CAP. 80 – PA I FARINA.

L’espai sobre la divulgació del patrimoni lingüístic de les Illes Balears arriba amb un nou programa dedicat al pa i farina.

Descobrirem la gran varietat d’expressions i frases fetes relacionades amb el fang. Alguna de les expressions que hem recollit de les Illes són: «Des teu pa, en faràs sopes», «Més llarg que un dia sense pa» o «Néixer amb un pa davall el braç».

En el programa de Téntol dedicat al pa i farina, el convidat especial és el pastisser Lluís Pérez, a qui sotmetrem al nostre paraulòmetre.

La nova temporada de TÉNTOL a IB3 Televisió està formada per 13 capítols dedicats, com en els anteriors episodis, a una temàtica diferent. En aquestes noves entregues els temes que tractarà TÉNTOL són: embarcacions, Sant Antoni, exageracions, medicina, pobles, fang, pa i farina, sistemes de mesura, topònims, parts del dia, arabismes, fusta i oli.

TÉNTOL és un programa de televisió d’entreteniment i divulgació sobre el patrimoni lingüístic de les Balears. El format, de nova creació, fa especial èmfasi en la genuïnitat i origen etimològic de paraules i expressions recollides arreu de les Illes.

Algunes de les seccions de TÉNTOL són: l’Endevinalla, els Embarbussaments, l’Aixuxines i la saviesa de tres padrins (un de cada illa), acompanyats de tres joves. Al final del programa comptarem amb una cançó inèdita composta i interpretada per Jorra Santiago.

TÉNTOL és un programa d’IB3 Televisió produït per Far Visuals i presentat i dirigit per Margalida Mateu. També compta amb la col·laboració d’Adrià Martí. S’emet cada diumenge a les 21.40 hores a IB3 Televisió.‘Tot el món és món…, fora Montuïri, que és un altre món’