PASSA+LA+SETMANA+AMB+IB3+R%C3%80DIO.%C2%A0T%26apos%3BACOMPANYAM%21%3A+Nova+temporada+de+tardor+amb+noves+veus%2C+nous+col%C2%B7laboradors+i+nous+continguts%C2%A0

IB3 Ràdio informa

PASSA LA SETMANA AMB IB3 RÀDIO. T’ACOMPANYAM!: Nova temporada de tardor amb noves veus, nous col·laboradors i nous continguts 

Arranca la nova temporada de tardor amb noves veus, nous col·laboradors i nous continguts

A partir de dilluns Al Dia enceta nova temporada amb la periodista Maria Ferrer i el seu nou equip al capdavant d’un renovat magazín matinal  

L’exitós programa de divulgació lingüística Téntol s’emetrà de dilluns a divendres, just en acabar l’Informatiu Migdia  

Actualitat i entreteniment conformaran els horabaixes de l’espai El Replà amb Araceli Bosch i David Oliver que ens acompanyaran des de les 16 h

La ràdio pública de les Illes Balears enceta el pròxim dilluns 6 de setembre la que serà la seva nova temporada de tardor amb una programació que cercarà en tot moment acompanyar tots els oients de les Illes Balears al llarg del dia amb continguts adaptats a tots els públics, formats i a les diferents plataformes (ràdio, streaming, a la carta i podcast).

Després d’uns mesos en què ha quedat molt evidenciada la necessitat i potencialitat que els mitjans de comunicació públics tenen dins la societat, també la ràdio i la veu han tornat a recuperar un dels seus factors diferencials com és el fet de fer companyia aportant immediatesa, informació al minut, actualitat, proximitat, entreteniment i divulgació.

Amb aquests ingredients són amb els que parteix la nova programació d’IB3 Ràdio a la nova temporada 2021-2022 que es veurà reforçada amb nous professionals que s’incorporen a la ràdio pública per crear nous continguts i noves formes de posar els temes d’actualitat informativa i d’entreteniment sota la taula.

Passa la setmana amb IB3 Ràdio. T’acompanyam! Aquesta és l’aposta que la ràdio pública de les Illes Balears farà amb l’objectiu de convertir-se en el mitjà de referència per acompanyar els seus oients des de primera hora del dia i fins a acabar-lo.

Segueix-nos a les xarxes socials amb l’etiqueta: #NovaTemporadaIB3.

Novetats a partir de dia 6 de setembre

Al Dia

La periodista Maria Ferrer es posarà al capdavant del magazín matinal de la ràdio pública balear acompanyada d’un nou equip de professionals: Silvia Portell, Magdalena Serra, Magda Esterich i Joana Solivellas.

Un equip de noves veus que conformaran una nova mirada a l’actualitat i la informació durant quatre hores de dilluns a divendres (de 9 a 13 h). Com ja és habitual les dues primeres hores s’emetran també per IB3 Televisió consolidant d’aquesta manera el format radiofònic a la televisió.  A més, en la darrera hora (de 12 a 13 h), continuaran en desconnexió en edicions per a Mallorca, Menorca i Pitiüses. La periodista i exdirectora després de 15 anys de Ràdio Pollença, Joana Solivellas, serà l’encarregada de conduir la desconnexió a Mallorca, Pere Bagur ho farà a Menorca i Laura Tur el conduirà a les Pitiüses.

 

Com bé va dir la nova directora d’Al Dia, Maria Ferrer: “Conduir Al Dia és tornar a viure el periodisme des de primera línia” i així ho traslladarà cada dia de dilluns a divendres amb l’objectiu de fer preguntes i cercar respostes a cada un dels temes que l’actualitat ofereix cada dia arreu del món.

La darrera hora de l’actualitat informativa marcarà el ritme d’aquest renovat espai que tendrà noves seccions dedicades a l’esport, la salut física i psíquica, la tecnologia, el cinema i els joves, perquè ells també seran els protagonistes d’un espai que vol acostar-se a totes les edats i en tots els formats. Però l’humor, la literatura, l’agenda cultural, la igualtat, el medi ambient, la gastronomia i la pagesia també seran eixos cabdals al nou espai.

Tampoc mancarà l’hora del cafè durant el matí, ja que un dia per setmana es farà un cafè a l’exterior amb un personatge de les nostres illes.

A més, a la primera hora del programa es farà una primera ullada general en l’actualitat per conèixer de primera mà el que ha passat al món i encetar el dia ben informat. Entrevistes i temes en profunditat conformaran aquesta primera hora de programa.

La tertúlia del programa la conformaran periodistes i professionals que analitzaran l’actualitat amb el màxim rigor i pluralitat.

Téntol – De dilluns a divendres de 15h a 16 h

A partir de dia 6 de setembre el programa transmèdia que s’ha convertit en tot un èxit a la ràdio i la televisió, Téntol, amplia la seva emissió a la ràdio pública amb una hora al dia just en acabar l’informatiu migdia.

Per això, jugarem a Téntol cada dia entre les 15 hores i les 16 hores amb un programa en el qual jugarem amb la llengua, l’actualitat i la cultura amb n’Adrià Martí i na Margalida Mateu.

 

Téntol, un projecte multimèdia d’IB3, és el programa de divulgació del patrimoni lingüístic de les Illes Balears que fa especial èmfasi en la genuïnitat i origen etimològic de paraules i expressions dels parlants de les illes.

El projecte de ràdio té un format de joc radiofònic que combina proves als concursants amb el material sonor de mots i expressions recollides arreu de les Balears i notícies d’actualitat plantejades en clau d’humor.

El Replà – De dilluns a divendres de 16h a 19 h 

A partir de dilluns l’equip d’El Replà encapçalat per Araceli Bosch i David Oliver ens acompanyaran de dilluns a divendres des de les 16 hores i fins a arribar a l’edició de l’Informatiu Vespre. D’aquesta manera aquest espai es converteix en el magazín de referència de l’horabaixa a la ràdio pública per acompanyar els oients a passar un horabaixa carregat d’actualitat i entreteniment.

 

A l’equip s’incorporen a la segona temporada Regina Cortés i Juanmi Mas i continuaran els col·laboradors habituals de la primera temporada: el músic Jaume Anglada, l’antropòleg Xema González, l’advocada Patricia Fernández. Però tendrem novetats, ja que en Joan Guasp s’incorpora per fer enquestes al carrer i acostar-nos l’actualitat del món online.

El Replà és un programa que cercarà en tot moment acompanyar els oients a fer una ullada i radiografia diària al que succeeix al nostre entorn.

Informatius, esports i actualitat cultural

A més, de dilluns a divendres continuaran les diferents edicions informatives al llarg del dia, l’actualitat esportiva a Esports 3, i a les 20 hores de dilluns a dijous l’actualitat cultural i social amb Entusiastes presentat per Anna de la Salut, qui ens donarà una ullada al panorama musical i cultural de les Illes.