PASSEJADES
Ara tots els dissabtes, a les 13.25 h!

Dissabte a les 13.25

Passejades’ canvia d’horari. El programa presentat per Maria Rosselló i Vicenç Sastre, s’emetrà a partir d’aquesta setmana, cada dissabte a les 13.25 h a IB3 Televisió, just abans de l’informatiu migdia del cap de setmana.

 

En aquest capítol, na Maria i en Vicenç passejaran pel camí dels Presos de Manacor, construït pels presoners del camp de concentració que un temps va haver-hi a So na Moixa. La ruta els durà des de Son Maina a Cas Manescal, tot travessant una zona muntanyosa amb elevacions de poca alçada i vistes que, de vegades, arriben fins a la mar.

És la terra natal de mossèn Antoni Maria Alcover i Sureda, i per això na Maria ens contarà una rondalla inspirada en elements de la contrada. Pel camí trobaran els Escorpins, i dos membres d’aquest grup excursionista —Pedro Artigues, un dels fundadors, i Llorenç Galmés, un dels més actius— els explicaran com s’organitzen i els acompanyaran fins al cim del puig de So na Moixa.

Al pont d’en Farcit els espera Antoni Tugores, historiador, investigador i escriptor, que ens parlarà sobre la història del camí dels Presos. I arribats a Cas Manescal, na Maria i en Vicenç gaudiran de vistes impressionants i llegiran un bell poema del manacorí Miquel Àngel Riera.

 

Passejades’ s’emet cada dissabte a les 13.25h. Segueix l’etiqueta #PassejadesIB3 i envia’ns els teus comentaris.