PASSEJADES
Colònia de Sant Pere

Dissabte a les 13.25h

Aquest capítol comença a s’Estanyol, amb vistes a sa Canova, platja verge protegida gràcies a la mobilització ecologista que els anys 80 la va salvar de la urbanització. Des d’aquí, na Maria i en Vicenç recorreran un tram de costa artanenca on veuran restes arqueològiques, velles pedreres, plantes i ocells. També ens parlaran de curiositats com el puu,petits crustacis que viuen dins les acumulacions de restes de posidònia i que els pescadors utilitzen com a esquer.

A la Colònia de Sant Pere trobaran Jaume Cabrer, gran coneixedor de rondalles i de la costa d’Artà, xeremier i pescador, que els explicarà la història de la Colònia i els mostrarà antics vivers de llagostes. Continuaran camí cap a Caloscamps, i pel trajecte veuran les torres de senyals de Son Violí,restes d’una naveta prehistòrica i abundant flora dunar, resistent al sol, el vent i la sal.

Després de contemplar la bella platja de Caloscamps, na Maria i en Vicenç trobaran Cati Artigues, naturalista i il·lustradora que ha publicat, juntament amb Toni Muñoz, la Petita guia d’aus urbanes d’Artà. Ella els parlarà dels ocells marins que es poden veure en aquest tram de costa i de com els dibuixa.

Abans d’acabar el capítol, passaran per la finca pública des Canons, recentment adquirida amb doblers de l’ecotaxa i que forma part del patrimoni natural de les nostres Illes.

‘Passejades’ s’emet cada dissabte a les 13.25h. Segueix l’etiqueta #PassejadesIB3 i envia’ns els teus comentaris.