PASSEJADES
De Cala en Poncet a la Bassa Blanca

Dissabte a les 13.25h

En aquest capítol, na Maria i en Vicenç són a la urbanització d’Alcanada per començar una ruta que transcorre sempre vora la mar. A Cala en Poncet ens parlaran de l’origen de la localitat i de la “Perla d’Alcanada”, varietat de rosa creada per Pere Dot i Martínez, qui durant molts anys va estiuejar en aquest indret.

Més endavant, el naturalista Lluc Garcia els descobrirà la vida invisible que transcorre en un redol de costa com aquest, des dels crancs fins als organismes més minúsculs. Continuaran caminant per platges cobertes de posidònia i arribaran davant l’illot d’Alcanada, coronat per un far, i en Vicenç en farà un dibuix.

Travessaran la platja dels Secs i ens mostraran restes d’antigues trinxeres. Enfilaran llavors la punta del Faralló, on visitaran un antic búnquer i na Maria llegirà un fragment del llibre Adéu a tot això, de Robert Graves, qui participà en la primera Guerra Mundial.

En la darrera etapa del camí, els nostres presentadors visitaran la finca de la Bassa Blanca, i l’artista Ben Jakober —fundador del museu juntament amb Yannik Jakober— els explicarà l’origen d’aquest espai excepcional dedicat a l’art contemporani.

Passejades