PASSEJADES%3A+De+ses+Olleries+al+Puig+de+Santa+Eug%C3%A8nia

Dissabte a les 15.20

PASSEJADES: De ses Olleries al Puig de Santa Eugènia

En Vicenç i na Maria són a Santa Eugènia per fer una ruta plena d’interessos que els durà del llogaret de ses Olleries fins al cim del Puig de Santa Eugènia, una de les muntanyes més estimades pels taujans.

A ses Olleries visitaran el gran aljub de sa Cova, del segle XIV, que servia per l’abeurada de transeünts i per a les guardes d’ovelles de la transhumància al Camí Vell de Sineu. Després, pujaran fins a la Cova de Lourdes, coneguda com Cova des Coloms fins que el rector de la parròquia hi va col·locar una imatge de la verge de Lourdes, molt venerada a la població. Als peus de la cova trobaran Miquel Martorell Ramis, pagès taujà que els parlarà de les possessions més importants i dels antics oficis del terme.

Al poble enfilaran el Camí des Puig, deixaran enrere les últimes cases de la vila i travessaran una sendera flanquejada per camps on un temps s’hi conreaven ametllers. Dalt del cim trobaran Mateu Canyelles i Gracia Moragues, organitzadors de la Mostra d’Arts Escèniques de Santa Eugènia, que els contaran la història d’aquest esdeveniment que ja fa anys marca els estius de la localitat.

Per acabar, na Maria i en Vicenç aniran fins al monument del Sagrat Cor que corona el Puig de Son Mascaró, amb una vista espectacular de tota la Serra de Tramuntana.

Passejades s’emet dissabte 3 d’abril a les 15.20 h a la televisió pública de les Illes Balears.