PASSEJADES%3A+De+Vilafranca+al+Santuari+de+Bonany

Dissabte a les 13.25h

PASSEJADES: De Vilafranca al Santuari de Bonany

Na Maria i en Vicenç partiran de l’església de Santa Bàrbara cap al puig de Bonany per conèixer el santuari compartit pels municipis de Vilafranca i Petra.

Travessaran antics camins que s’enfilen per la muntanya, esquitxats de cases, conreus i racons relacionats amb la vida dels ermitans i de Juníper Serra.

Els acompanyaran els Leuco’s, uns leucòcits de feltre que fa n’Íngrid, una al·lota que va ser diagnosticada de leucèmia el 2018. Des de llavors ella, la seva família i els amics fan a mà aquests Leuco’s per ajudar als infants que s’enfronten a la malaltia. Tots els beneficis obtinguts per la seva venda es destinen a la investigació de la leucèmia i altres malalties oncològiques a l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona.

Pel camí, els presentadors ens parlaran de l’origen de Vilafranca de Bonany i de Petra, així com de la història de la figuera de moro —abundant en aquesta zona—. Un tram de la ruta el faran acompanyats per Francesc Rosselló, pagès i economista vilafranquer bon coneixedor dels redols i cases del puig. I abans d’arribar al santuari es desviaran cap a sa Fonteta, a prop de la qual diu la tradició que va ser trobada la Verge de Bonany.

Arribats al Santuari, Jaume Andreu —professor d’Història de l’Art de la UIB— els contarà els aspectes més interessants del santuari, que disposa d’hostatgeria, i de la figura de Juníper Serra, conegut com el pare de Califòrnia.

De Vilafranca al Santuari de Bonany s’emetrà el dissabte dia 2 de maig a les 13.25 h

Passejades