PASSEJADES
Dels Estanyets a la Punta de sa Pedrera

Dissabte a les 13.25h

Na Maria i en Vicenç són a Formentera per fer una ruta pel Parc Natural de ses Salines, gaudint d’extraordinàries vistes al sud d’Eivissa i d’un recorregut per la costa i l’interior de la històrica vénda de Porto-salè.

Començaran l’excursió a es Estanyets, antigues basses per a la concentració i la cristal·lització de la sal. Recorreran un tram del Caló de s’Oli, des d’on es dirigiran cap a les cases de Can Marroig tot travessant antics camps de conreu. Allà, Carlos Marí, el gerent de la Cooperativa del Camp, els parlarà de projectes agraris i de la situació dels pagesos de l’illa, i els mostrarà una sínia i un safareig acabats de restaurar.

De retorn cap a la costa travessaran sa Pedrera, bell espai de marès modelat per anys d’aprofitament extractiu. Visitaran el Caló des Moro, on en Vicenç farà un dibuix, i seguidament enfilaran els Escars de sa Pedrera, on Alejandra Ferrer els parlà dels esforços per protegir la planta marina posidònia, en gran part responsable de la transparència de les aigües paradisíaques de Formentera.

Amb belles vistes als illots des Vedrà i es Vedranell, na Maria ens contarà una llegenda.