PASSEJADES
El Puig de sa Morisca

Dissabte a les 15.20

24/04/2021 15.20

En Vicenç i na Maria tornen un altre dissabte a Passejades.

En aquest capítol, els nostres passejadors són a Santa Ponça (Calvià) per recórrer el Parc Arqueològic del Puig de sa Morisca, que disposa de 6 km d’itineraris senyalitzats que transcorren per boscos de pins i garriga i s’enfilen fins al cim del mateix puig, que gaudeix de una vista panoràmica espectacular sobre la badia de Santa Ponça.

Pel camí, els nostres presentadors i excursionistes ens parlaran del topònim Santa Ponça, explicaran les característiques i usos de la mata i ens mostraran alguns elements etnològics del parc, cabanes de carboners molt peculiars o una casa de roter. Dins el bosc ens trobarem amb Aina Bonner, il·lustradora, la qual ens donarà bons motius i consells per començar a fer un quadern de camp.

Després d’arribar i travessar el Comellar de sa Terra des Gerrers —d’on les gerreries extreien la seva matèria primera—, començaran a trobar restes de ceràmica antiga, que en Vicenç sap identificar i ens ensenyarà com fer-ho.

Des d’un dels miradors del puig, contemplaran la badia de Santa Ponça mentre parlen de la possessió homònima —origen de la localitat— i de les activitats que s’hi feien.

Carlos Garrido, periodista i escriptor, els esperarà als peus de l’escala, per acompanyar-los a veure els jaciments arqueològics més importants del parc, testimonis d’una ocupació ben antiga.

Per acabar, en Vicenç i na Maria finalitzaran la ruta al punt de partida. Una excursió circular ideal per fer amb la família o els amics.

Passejades s’emet el dissabte 24 d’abril a les 15.20 h a la Televisió Pública de les Illes Balears.