PASSEJADES%3A+Lloseta-Filicom%C3%ADs

Diumenge a les 15.05

PASSEJADES: Lloseta-Filicomís

Passejades‘ és una sèrie de divulgació i entreteniment que té com a objectiu donar a conèixer als espectadors el patrimoni natural i cultural de les nostres Illes, mitjançant la realització de recorreguts senzills a peu o en bicicleta que siguin aptes per a qualsevol perfil de la població. S’explicarà la seva ubicació, com arribar-hi, l’entorn i els valors naturals i patrimonials que trobarem durant el recorregut, a la vegada que parlarem també amb veïnats del municipi sobre la influència que han tingut aquests indrets sobre les poblacions de la zona.

La passejada d’avui començarà al municipi mallorquí de Lloseta i transcorrerà majoritàriament dins la finca des Filicomís.

Na Maria i en Vicenç es trobaran a l’estació del tren de Lloseta i, després d’equiparse amb calçat adequat per a començar la passejada, es dirigiran cap as Cocó on en Santi Taura els donarà uns quants consells sobre el menjar que han de dur a les seves sortides.

Pel camí de Son Ramon i el camí d’Almadrà arribaran, passejant passejant, a la finca des Filicomís, on un del seus propietaris els mostrarà la clastra i la tafona de la possessió.

Dins la mateixa finca i, en ruta cap al jaciment talaiòtic es trobaran amb l’antic pagès de la possessió que els explicarà coses ben interessants.

Seguint pels dominis que varen ser propietat del comte Mal, arribaran al talaiot des Castellot on podrem imaginar la monumentalitat que devia tenir aquesta construcció en el seu moment.

De tornada cap a les cases, na Maria i en Vicenç faran una aturada a la cova de Can Patos o també anomenada d’en Rotger, un bandoler famós d’aquelles contrades que s’amagava allà sovint després de cometre alguna malifeta  Després de visitar aquesta cova, acabaran la passejada d’avui.

‘Passejades’ s’emet cada diumenge a les 15.05 h. Segueix l’etiqueta #PassejadesIB3 i envia’ns els teus comentaris.