PASSEJADES
Pel Camí de la Pau de Castellitx

Dissabte a les 13.25

En aquest capítol, na Maria i en Vicenç faran una ruta pel Camí de la Pau de Castellitx, un dels nombrosos camins que travessen el municipi d’Algaida, on contemplaran l’essència del Pla, una agricultura viva que ha modelat un paisatge únic a Mallorca. Durant bona part del camí els acompanyaran les vistes del Massís de Randa, ple de llegendes i impregnat per la figura de Ramon Llull.

Visitaran el talaiot de Son Coll Nou, construcció ciclòpia circular en molt bon estat de conservació, on els presentadors ens parlaran dels nostres avantpassats talaiòtics. Després trobaran Antoni Cerdà, bon coneixedor de les fonts i les possessions més importants de la zona.

Arribaran a Castellitx, antiga alqueria situada damunt un petit promontori, i allà visitaran —amb Jordi Joan i Joan Montserrat— una de les primeres esglésies de Mallorca, aixecada després de la conquesta del rei Jaume I. Acabada la visita, na Maria i en Vicenç caminaran fins al llogaret de Randa, on acomiadaran el capítol.

‘Passejades’ s’emet cada dissabte a les 13.25 h a IB3 Televisió. Segueix l’etiqueta #PassejadesIB3 i envia’ns els teus comentaris.