PASSEJADES%3A+Pel+cam%C3%AD+de+s%26apos%3BAlzina+Fumadora

Dissabte a les 13.25

PASSEJADES: Pel camí de s’Alzina Fumadora

Maria i Vicenç són a Fornalutx, un dels pobles més bells de la Tramuntana, per seguir l’antic Camí de s’Alzina Fumadora. Mentre caminen ens parlaran de l’antiga explotació de la comuna i de la funció d’aquest camí que unia el poble amb terres comunals i amb possessions com Moncaire i Bini, i ens contaran curiositats de la feina dels nevaters, activitats que un temps van donar fama a Fornalutx.

En un tram empedrat trobaran Daniel Canals, excursionista que coneix a fons tota la Tramuntana. Mentre els acompanya fins al poble els parlarà del terme i els mostrarà quina era l’alzina fumadora on els treballadors es reunien per fer una pausa i un cigarret.

Després de contemplar les vistes espectaculars a la vall i al Penyal del Migdia arribaran a Fornalutx, on Maria dirà una glosa i Vicenç dibuixarà una de les fonts locals. També visitaran Can Xoroi, i Jaume Pinya —artista responsable del museu— els parlarà de l’origen i el significat de les teules pintades, element arquitectònic característic de moltes cases de Fornalutx.

Passejades