PASSEJADES
Pujada al Puig de Sant Martí

Dissabte a les 13.25h

Na Maria i en Vicenç aniran fins a Alcúdia per pujar al Puig de Sant Martí, una de les muntanyes més populars i estimades del municipi. Una excursió que travessa camins públics en una Àrea Natural d’Especial Interès, amb boscos de pins on viuen ocells com ara rossinyols, ferrericos, reietons i, en èpoques fredes, tords i ropits.

Seguint el Camí del Puig de Sant Martí, ben aviat trobaran la cova d’origen romà dedicada al sant guerrer. En Guillem Bibiloni, jubilat i voluntari de la parròquia de Sant Jaume, els obrirà les portes per visitar aquest temple insòlit on els primitius cristians es reunien de forma clandestina quan el seu culte estava prohibit. Avui s’hi contemplen dues capelles d’època medieval i estil gòtic, que contenen les imatges dels sants Martí i Jordi.

Continuaran per una sendera que s’endinsa en els boscos de pins de sa Comuna, en alguns trams amb vista a la central elèctrica des Murterar. En passar pel Poble Nou, Pep Lluís Riera i Martina Perelló, impulsors del Projecte Gatamoix de la Fundació Maria Ferret, mostraran als presentadors el que queda de l’antiga colònia de treballadors de s’Albufera.

Després de la visita, el camí s’enfila lleugerament per arribar al cim del Puig de Sant Martí, amb vistes espectaculars sobre el nord del municipi d’Alcúdia i els aiguamolls de Maristany, tota una lliçó de geografia.

Passejades