X

Patronal i sindicats, citats a ratificar avui el preacord d’increment salarial pactat entre els seus representants

El cap de setmana han pogut revisar els documents de l'augment del 4 % per enguany i el 3 % pel 2024 i 2025, a més d'una clàusula de revisió salarial en funció de l'evolució dels preus

08/05/2023

Patronal i sindicats, citats a ratificar avui el preacord d’increment salarial pactat entre els seus representants

Manifestació del primer de maig a Madrid (Efe)

Redacció

La patronal CEOE i els sindicats UGT i CCOO reuniran aquest dilluns els seus òrgans directius per ratificar el preacord de pujada salarial del 4% per enguany i el 3% pel 2024 i 2025 pactat divendres. Les dues parts s’han donat el cap de setmana per revisar els documents, que inclouen també una clàusula de revisió salarial en funció de l’evolució dels preus i que podria suposar un increment addicional de l’1%.

El catedràtic d’Economia Aplicada de la Universitat de Barcelona i expert en matèria laboral, Raül Ramos, posa en valor, sobretot, que es tracta d’una projecció plurianual. “Crec que en moments d’incertesa com aquest, tant quant al creixement de l’economia com dels preus, en concret, és una estratègia molt encertada… Estam davant un preacord que, de tirar endavant, marcarà la tendències salarial a cadascun dels sectors i convenis… És un punt de partida de negociació que s’espera millorar a favor dels treballadors posteriorment”, ha declarat Ramos en declaracions a l’Informatiu Matí d’IB3 Ràdio.

En aquest sentit, diu que la falta de treballadors en àmbits com el del sector servei a les Balears, s’espera que pressioni els sous encara més a l’alça. Atribueix a la falta de relleu generacional derivat tant de la baixada de la natalitat com de l’allargament del període d’estudis durant la pandèmia la dificultat per cobrir plantilles. També al reciclatge formatiu a què obliga l’evolució tecnològica als treballadors que volen canviar de sector.

Notícies relacionades >

08/05/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-ib3-top1'); }); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-ib3-skyleft'); }); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-ib3-skyright'); });