Pedro+S%C3%A1nchez+promet+800.000+llocs+de+feina+en+tres+anys

Pedro Sánchez promet 800.000 llocs de feina en tres anys

El govern espanyol vol posar en marxa quan abans el pla de recuperació i per això calcula que en 3 anys invertirà la meitat dels 140.000 milions d’euros que rebrà Espanya dels fons europeus. Els fons sumaran cada any 2,5 punts al PIB i amb aquesta inversió es volen crear 800.000 llocs de feina entre el 2021 i el 2023. Són dos dels titulars del pla per a la recuperació de l’economia espanyola que ha presentat aquest migdia el president, Pedro Sánchez.

Sánchez ha dit que no només es tracta de recuperar l’economia sinó que és necessari modernitzar-la i que es vol fer a partir de 4 línies d’actuació: la transició ecològica, la digitalització, l’eliminació de la bretxa de gènere i la igualtat d’oportunitats. El president ha dit que vol que els pressupostos de l’any que ve ja incloguin 27.000 milions europeus i, per això, ha fet una crida a la unitat: “Necessitam uns nous pressuposts”, ha dit el president i ha reclamat el suport de l’oposició.

En els pròxims 3 anys els fons europeus serviran, per exemple, per posar en circulació 250.000 cotxes elèctrics, millorar l’eficiència energètica de mig milió d’habitatges, que la cobertura del 75% de la població sigui 5 G, o que es creïn 65.000 places d’escoleta de 0-3 anys.

I perquè els fons es tradueixquin aviat en inversions, Sánchez ha dit que s’aprovarà un reial decret que permetrà reduir la burocràcia. En aquest sentit, reclama a les autonomies que facin el mateix en l’àmbit de les seves competències.

Dia 26 d’octubre se celebrarà una conferència de presidents autonòmics amb la presència de la presidenta de la comissió europea.

A mig termini el president ha dit que no es pujaran impostos però que sí que s’incrementaran una vegada es consolidi el creixement.