X

Premiat un treball de la UIB sobre el biaix de gènere en les tecnologies de reconeixement facial

Alerten de la necessitat d'entrenar les intel·ligències artificials amb mostres equitatives

22/11/2022

Premiat un treball de la UIB sobre el biaix de gènere en les tecnologies de reconeixement facial

Cada vegada més les aplicacions i màquines empren sistemes de reconeixement facial amb diferents finalitats. Per fer-ho, són “entrenades” amb grans bancs de fotografies existents a les xarxes.

Tres investigadors de la UIB (Cristina Manresa Yee, Sílvia Ramis Guarinos i Josep Maria Buades Rubio) han estat reconeguts en el XXII Congrés Internacional d’Interacció Persona-Ordinador, per un estudi sobre com influeix en el resultat el fet que la persona analitzada per la màquina sigui home o dona.

Han rebut el premi Mari Carmen Marcos al millor article científic de l’àmbit de la interacció persona-ordinador amb perspectiva de gènere pel treball, titulat «Facial Expression Recognition: Impact of Gender on Fairness and Expressions».

El que han fet és mirar en què es fixen les màquines per analitzar expressions i comprovar que hi ha diferències entre homes i dones. En funció d’això, alerten de la necessitat d’entrenar les intel·ligències artificials amb mostres equitatives perquè funcionin de manera correcta amb tothom.

22/11/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT