CIèNCIA I TECNOLOGIA

Premiat un treball de la UIB sobre el biaix de gènere en les tecnologies de reconeixement facial

Alerten de la necessitat d'entrenar les intel·ligències artificials amb mostres equitatives


Cada vegada més les aplicacions i màquines empren sistemes de reconeixement facial amb diferents finalitats. Per fer-ho, són “entrenades” amb grans bancs de fotografies existents a les xarxes.

Tres investigadors de la UIB (Cristina Manresa Yee, Sílvia Ramis Guarinos i Josep Maria Buades Rubio) han estat reconeguts en el XXII Congrés Internacional d’Interacció Persona-Ordinador, per un estudi sobre com influeix en el resultat el fet que la persona analitzada per la màquina sigui home o dona.

Han rebut el premi Mari Carmen Marcos al millor article científic de l’àmbit de la interacció persona-ordinador amb perspectiva de gènere pel treball, titulat «Facial Expression Recognition: Impact of Gender on Fairness and Expressions».

El que han fet és mirar en què es fixen les màquines per analitzar expressions i comprovar que hi ha diferències entre homes i dones. En funció d’això, alerten de la necessitat d’entrenar les intel·ligències artificials amb mostres equitatives perquè funcionin de manera correcta amb tothom.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |