MARIA DEL MAR
La cantant presenta dimarts el documental que recorr els seus 50 anys de carrera

Dimarts a les 19.30h

IB3 presenta dimarts 17 el documental ‘Maria del Mar’ amb la presència de l’artista

‘Maria del Mar’ és retrat de la carrera de l’artista, de la seva diversitat i de les complicitats que ha anat establint aquí i arreu amb músics i personatges de la cultura. Un document de com Bonet ha fet aquest viatge i d’on surt la seva inquietud i la força vital que l’ha mantingut als escenaris durant més de 50 anys.

El documental parteix del viatge que Bonet va fer a Cuba l’estiu passat per presentar el seu darrer disc, “Ultramar”, i a partir de la seva immersió a la vida de l’illa del Carib anem desgranant aquests 50 anys de carrera. Així, l’obra ofereix un emocionant viatge d’anada i tornada d’illa a illa, de Mallorca a Cuba, a través dels Països Catalans, la Mediterrània i el món sencer, entre el passat i el present, i prenent com a fils conductors la seva mateixa veu narrativa i les de persones molt properes: familiars, amics i col·legues del món artístic, entre els quals hi trobem Joan Manuel Serrat, Lluís Llach, Martirio, Manolo García, Nacho Duato, José María Vitier o Javier Mas.

Sota la direcció de Joan Lopez Lloret i amb guió del mateix López i el periodista musical Jordi Bianciotto, feim una immersió en el món d’una creadora inquieta i única, que ens brinda reflexions i confessions inèdites

El documental permet veure l’evolució de Bonet, especialment a partir de les imatges d’arxiu, que ens mostren una jove cantant de la Nova Cançó que basa el seu repertori en la música tradicional de les Balears, per passar a ser una artista que cerca inspiració arreu de la Mediterrània i alhora hi aporta tot el seu bagatge. Aquest recorregut també ens deixa veure una Bonet més personal, més íntima, que parla de la seva pròpia evolució, del moment d’aturar-se, o no, del perquè dels camins que ha anat triant al llarg de la seva vida, del que viu més enllà de la música, i de les coses que per ella han estat i són fonamentals. No hi falta tampoc la gènesi de la cançó “Què volen aquesta gent” i com ha esdevingut un himne més enllà dels seus creadors.

A més del rodatge a Cuba, el documental també s’ha rodat a Mallorca, Barcelona i València. La música i les cançons de Bonet ens acompanyen en tot el documental, així com la imatge sempre molt cuidada dels seus discos.

El documental “Maria del Mar” es podrà veure en una preestrena al Teatre Municipal Catalina Valls de Palma el proper dimarts, dia 17, a les 19.30 hores en un acte on hi assistirà l’artista. Per confirmar l’assitència s’ha d’enviar un correu electrònic a marketing@ib3tv.com.

L’estrena a IB3 Televisió serà dilluns 23 a les 22.55 hores dins el programa dedicat a la producció documental L’Hora D.

Aquest documental no estarà disponible #ALaCartaIB3