PROGRAMACI%C3%93+ESPECIAL%3A+%26apos%3BNit+de+les+%C3%A0nimes%26apos%3B

Dissabte a les 22.00

PROGRAMACIÓ ESPECIAL: ‘Nit de les ànimes’

Recuperam el documental dirigit per Miguel Eek i coproduït per IB3, ‘Ciutat dels morts’ 

No vida, Monstres, Rates i Llucifer són els quatre curtmetratges que completaran aquesta nit de terror a IB3 Televisió

Dissabte, la televisió pública de les Illes Balears ha preparat una programació especial a la nit del 31 d’octubre, jornada prèvia al Dia de Tots els Sants.

A partir de les 22 hores, la televisió pública de les Illes Balears recupera ‘Ciutat dels morts’, el documental dirigit per Miguel Eek i coproduït per IB3 i Mosaic que va rebre el Premi Ciutat de Palma 2020.

‘Ciutat dels morts’, és un film sobre la mort interpretada pels vius. Per fer-ho, s’endinsa en les històries dels que conviuen dia a dia amb la mort: els treballadors del cementeri de Palma.

El documental ja ha participat en una dotzena de festivals internacionals com ara FIPADOC Biarritz (França), DOXA Documentary Film Festival Vancouver (Canadà) i el DOCFEED Documentaire Festival (Holanda) i en l’àmbit nacional, a l’Atlàntida Film Fest i al Seminici de Valladolid. La peça ha estat premiada als festivals Makedox Skopje (Macedònia) i al Firenze Film Fest (Itàlia). A més del Premi Ciutat de Palma rebut la setmana passada, també va rebre el Premi Mallorca de Cinema al millor documental i s’ha estrenat a sales de cinema de Madrid, Barcelona i Sevilla i està disponible a la plataforma Filmin.

A partir de les 23 hores, s’emetrà la ‘Nit de les ànimes’, un espai que es compon de quatre curtmetratges de ficció enquadrats en el gènere de terror, cadascun d’ells precedits per una introducció realitzada per l’actriu Neus Cortés.

No vida: Isabel és una nena greument malalta que es debat entre la vida i la mort. Pedro i María, els seus pares, tenen diferents punts de vista sobre com actuar davant aquesta terrible situació.

Monstres: Després d’uns estranys esdeveniments, les poques persones que queden en la Terra vaguen a la recerca de menjar sense saber que ha ocorregut; Damián ha estat només durant mesos i, espantat, mata la primera persona que troba…

Rates: Alba és una jove que busca un lloc tranquil per a passar el vespre i arriba a un magatzem suposadament abandonat.

Llucifer: Damián és un pres perillós que ha tingut un fill amb una dona que ha mort després del part. Roberto, un funcionari encarregat dels casos “especials”, acudeix a la presó per incloure el bebè en el registre civil. El problema és el nom que Damián vol posar al seu fill.