societat

Prohibit fumar a la via pública si no s’hi pot garantir els 2 metres de distància

Entren en vigor les noves restriccions decretades pel Govern per impedir l'avanç del coronavirus

Prohibit+fumar+a+la+via+p%C3%BAblica+si+no+s%27hi+pot+garantir+els+2+metres+de+dist%C3%A0ncia

A les 14.00 hores d’aquest dimarts s’ha publicat el Butlletí Oficial de les Illes Balears amb les noves mesures del Govern per prevenir la Covid-19 i que ja estan en vigor. Una d’aquestes mesures és la prohibició de fumar a la via pública o en espais a l’aire lliure quan no es pugui respectar una distància mínima entre persones d’almenys dos metres.

La norma, que va ser pionera fa una setmana a Galícia, és una mesura que s’ha prés sobretot per l’acció d’inhalar i exhalar el fum del tabac ja que, al no tenir la mascareta posada, és també una via de tranmissió del coronavirus.

Al carrer, diversitat d’opinions, però cal destacar la interpretació que en fa cadascú d’aquesta norma. Uns es mostren escèptics i creuen que no en té cap sentit i d’altres aprofitaran, diuen, per deixar de fumar.

De moment, a 12 comunitats autònomes ja han entrat en vigor les noves mesures i que arriben després que el Ministeri de Sanitat en va fer la recomanació perquè totes les comunitats autònomes les adoptaren dins el pla contra la propagació del coronavirus que en aquestes setmanes alerten els rebrots que s’estan produïnt.

A més de la prohibició de fumar, si no es pot mantenir la distància, els bars i restaurants hauran de tancar a la 01.00 hores, i per tant, a partir de les 12 del vespre ja no podran atendre nous clients. Es manté la mesura del metre i mig de distància entre taules i es limita a 10 clients per taula.

A més, tots els establiments oberts al públic han d’informar amb cartells l’horari d’obertura i tancament així com la cabuda permesa, l’ús obligatori de mascareta i la distància de seguretat.

Finalment, en les trobades familiars i d’amics, es recomana limitar aquestes reunions a un màxim de 10 persones. I als llocs de culte, la capacitat permesa passa del 75% al 50%.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El Consell anticipa 15 dies la posada en marxa del servei d’autobús per arribar al far de Favàritx

Fins el primer de juliol, però, es permetrà anar-hi també en vehicle particular

El Govern demana responsabilitat a organitzadors musicals i assistents per evitar imatges com les de la plaça de Toros de Palma

La consellera de Salut assegura que "la situació de les Illes és bona, però pot empitjorar moltíssim en qüestió d'una...

Formentera podria ser la primera illa en vacunar els joves de 16 a 30 anys

La consellera, Patrícia Gómez, ha suggerit que a la pitiüsa menor es podria realitzar en les pròximes setmanes una campanya...

Metalls pesants tòxics al cos de les tortugues marines

La principal causa de mort són les xarxes 'fantasma'