X

Punt final a l’Oficina Anticorrupció de les Balears cinc anys després de la seva creació

PP i Vox han votat a favor de la llei que eliminarà l'organisme en un termini de tres mesos i que també destituirà de manera immediata el seu director, Cristòfol Milán

28/11/2023

Punt final a l’Oficina Anticorrupció de les Balears cinc anys després de la seva creació

Després de cinc anys de la seva creació, PP i Vox han votat aquest dimarts al Parlament a favor d’una llei que eliminarà en un termini de tres mesos l’Oficina Anticorrupció de Balears, i destituirà de manera immediata el seu director, Cristòfol Milán. Els populars justifiquen aquesta decisió per la duplicitat de funcions de l’ens. “No té cap sentit mantenir el cost d’aquesta oficina de quasi 1,5 milions d’euros al any, un cost que consideram desorbitat”, ha afirmat el diputat del Grup Parlamentari Popular Mauricio Rovira.

Tot i així, l’oposició continua defensant l’oficina “per mantenir el control i la transparència del Govern”. “Fins a l’obertura de l’Oficina Anticorrupció, s’havien malversat a les Illes uns 240.000 milions d’euros, una xifra que es tradueix en 196 euros per habitant en corrupció”, ha destacat Maria Ramon, diputada del Grup Parlamentari Més per Mallorca. Marc Pons, diputat del Grup Parlamentari Socialista, ha assegurat “retrocedir en el temps” amb l’eliminació de dita oficina: “Retrocedim 15 anys per equiparar-nos a la legislació de temps foscos, carregats de corrupció política i institucional dels governs de Jaume Matas”.

Notícies relacionades >

28/11/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris