X

Què passarà ara amb De las Heras i Le Senne?

Previsiblement, aquest dimecres el president del Parlament haurà de deixar el seu càrrec, i serà el pròxim 6 de febrer quan s'elegirà nou president o presidenta

29/01/2024

Què passarà ara amb De las Heras i Le Senne?

Segons l’article 27 del Parlament, Patricia de las Heras passarà a ser diputada no adscrita, després de ser aquest dilluns mateix expulsada del Grup Parlamentari de Vox per majoria absoluta. Cal destacar que De las Heras és la presidenta del partit a les Balears. El mateix passa amb Gabriel Le Senne, però amb la particularitat que aquest, a més de diputat, també ostenta la presidència del Parlament. Una presidència que haurà d’abandonar segons recull l’article 24 del reglament, en què s’especifica que “els diputats i les diputades que deixin de pertànyer al seu grup parlamentari perdran el dret a ocupar el lloc que ocupaven fins a aquest moment en els diferents òrgans del Parlament”.

Fa dues legislatures, el gener de 2017, també es va donar una situació similar, quan Podem va expulsar del partit Chelo Huertas, quan era igualment presidenta del Parlament. Huertas, en aquest cas, va passar al Grup Mixt i la va substituir en la presidència de la Cambra Baltasar Picornell, membre de Podem.

Com va passar aleshores, ara s’haurà de tornar a activar tota la maquinària parlamentària per tal de substituir Le Senne. Dimecres, durant la reunió de la Mesa, s’admetran a tràmit i es qualificaran els dos documents registrats per Vox, i així les expulsions seran efectives. Dia 6, dia de la primera sessió plenària del nou curs parlamentari, com a punt, s’inclourà l’elecció del nou president o presidenta. Cal recordar que tots els grups parlamentaris poden presentar el seu candidat.

El diputat no adscrit, Xisco Cardona, ha assegurat que aquesta situació ve provocada per no admetre que fa temps que el grup parlamentari pateix una crisi interna. Cal recordar que Cardona va abandonar el Grup Parlamentari Vox el mes d’octubre per les discrepàncies amb el sostre de despesa.

Notícies relacionades >

29/01/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris