Reobren+la+Seu+i+el+Museu+d%26apos%3BArt+Sacre+de+Mallorca+despr%C3%A9s+del+Coronavirus

Reobren la Seu i el Museu d’Art Sacre de Mallorca després del Coronavirus

A partir de la setmana que ve, cada dimecres de juliol, la Catedral de Mallorca obri les visites guiades temàtiques. Una novetat que es posa en marxa aprofitant la reobertura – avui- de les seves portes al públic. Una posada en marxa que igualment s’ha fet a l’altra gran museu del Bisbat, el Museu d’Art Sacre – antic Diocesà-.

Qui vulgui explicacions in situ sobre els Pans i els peixos de Barceló a la capella del Santíssim, el món funerari tan lligat a la Seu durant segles, la seva iconografia musical o la reforma que li va donar nova forma i fama: la de Gaudi, podrà apuntar-s’hi. Són dos torns en català i castellà als matins guiats per la mateixa responsable de Gestió Cultural de la Catedral, Cristina Ortiz amb un preu de cinc euros, reserva per internet i places limitades.

El Museu d’Art Sacre no queda enrere. La gestora cultural de la Seu, a qui acabam d’escoltar, en una visita guiada virtual a Instagram, també hi farà en divendres i horari de matí, una visita guiada a l’exposició permanent, una altra de familiar dirigida als més petits (amb el Drac de na Coca com a protagonista), i una a la temporal.

Com explica la responsable de Comunicació de la Seu, Laura Manso, per a què ningú quedi fora de la difusió del patrimoni de la Seu i el Museu d’Art Sacre de Mallorca s’ha apostat per les visites virtuals, terrasses de la Catedral incloses, que continuaran en el futur.

En el cas del Museu Sacre, demà passat mateix, s’hi comentarà l’urna de Fray Pere Bennàssar i el 16 de juliol el tríptic de Mendia. Més informació a la seva pàgina web.

Tant en un espai com en l’altra, s’adopten les mesures higiènico -sanitàries pertinents per garantir la seguretat de la salut d’assistents i treballadors.