La Capitania Marítima estudia sancionar l'armador del vaixell recreatiu, que quedà encallat a Formentera, per incompliment i irregularitats en el procés per reflotar-lo
La Capitania Marítima ha ordenat retenir el super-iot de luxe Attila al port Marina-Botafoc d’Eivissa per navegació perillosa pròxima a la costa. Es tracta de l’embarcació de 64 metres d’eslora que va quedar encallada a Formentera i que aquest dimecres han acabat reflotant, desobeint les ordres de la màxima autoritat marítima.
S’havia demanat a l’armador un pla de reflotament que havia d’obtenir el vistiplau de la Companyia Internacional Asseguradora. A més, també s’havia avisat que el vaixell se sotmetria a una inspecció subaquàtica per comprovar si el casc té danys provocats per l’encallament. Però l’armador ha desobeït aquestes ordres provinents de la Capitania Marítima i, poc abans de les 11.00 hores d’aquest dimecres, l’Attila, amb l’ajuda de dues de les barques auxiliars que han fet petites maniobres d’arrossegament, finalment han aconseguit desencallar-lo quan la marea havia pujat.
Poc després, la Capitania Marítima ha notificat a l’armador que havia d’arribar al port de Marina-Botafoc d’Eivissa i, des de les 19.30 hores, està retengut de manera provisional per navegar en situació perillosa pròxima a la costa. El vaixell ara podrà ser objecte també d’una inspecció de seguretat.
Captura de pantalla d’una webcam en directe del port d’Eivissa.
Va ser aquest dimarts, al voltant de les 14.30 hores, quan el iot pujava damunt d’una seca i hi va quedar encallat, just davant la platja de ses Canyes. Aleshores, segons algunes fonts, la propietat va informar el Consell de Formentera que el vaixell no havia registrat danys estructurals i que esperaven poder treure’l amb l’ajuda d’una embarcació grua, però que, finalment, els intents van fracassar. Fins aquest matí que, amb dues de les barques auxiliars, l’han reflotat, però incomplint les normes i ordres de l’autoritat marítima.
El iot Attila, construït a Itàlia l’any 2019, està valorat en 70 milions de dòlars i actualment es lloga a una empresa d’Eivissa. L’embarcació, que navega amb bandera de les illes Caiman, arriba a una velocitat màxima de 17 nusos i a una velocitat de creuer de 13 nusos.
Acusen el consistori d'actuar d'amagat i especular amb el projecte