economia

Reyes Maroto assegura que les previsions per al turisme d’enguany “són bones”

La ministra d'Indústria, Comerç i Turisme ha assenyalat però, que serà una temporada marcada per les mesures de seguretat

EFE/Chema Moya


La ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, ha afirmat aquest divendres que les previsions per al turisme a l’estiu “són bones” i que grans turoperadors li han traslladat aquesta setmana que les reserves per al període estival “s’estan reanimant molt”.

Concretament, el grup alemany Condor i el turoperador TUI han comunicat a la ministra la millora en el ritme de reserves de cara a l’estiu. No obstant això, Maroto ha advertit durant una entrevista a la ‘Cope’ que serà una temporada diferent, marcada per les mesures de seguretat per a garantir la salut davant el coronavirus.

La ministra ha anticipat que les previsions per a l’agost “van molt bé” i que per al juliol s’està tractant d’impulsar les reserves, encara que ja hi ha destinacions nacionals com Canàries que estan a un 35% de capacitat. “Tenim molta feina el següent mes per a preparar-nos per a rebre turistes amb una destinació segura”, ha assenyalat la ministra.

Durant l’entrevista, Maroto ha defensat que la quarantena imposada per Espanya als viatgers procedents de l’estranger, que finalitzarà l’1 de juliol, és una mesura que va en línia a les adoptades per altres països de l’entorn i que és “necessària” per a protegir la salut de la població. “Estam encara sortint d’una pandèmia que ha estat molt important i que ha afectat molt a la salut de la població i també al conjunt de l’economia”, ha recalcat.

La ministra ha remarcat que Espanya compta amb un sector turístic ‘premium’, “molt professional”, competitiu i de qualitat, després de ser preguntada per la polèmica sobre les declaracions del ministre de Consum, Alberto Garzón, qui va assegurar que el turisme a Espanya és un sector de “baix valor afegit”.

“Comptem amb un sector turístic ‘premium’ que fa que vinguin a visitar-nos molts turistes i que cada vegada gastin més, la qual cosa assenyala la qualitat de la nostra destinació”, ha apuntat Maroto.

Amb tot, la ministra ha puntualitzat que “cal continuar millorant”, però com en tots els sectors, al mateix temps que ha advocat per continuar apostant per la diferenciació.


El retorn del turisme aeri: 10 claus per viatjar en avió després de la pandèmia
Proves pilot de turisme de fins a 3.000 visitants estrangers
Les agències de lloguer turístic es centren en el turisme nacional

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Els sindicats denuncien que la patronal deixa els fixos discontinus fora dels ERTOs

Les empreses es defensen dient que sense ajut de l'Estat és inviable mantenir les cotitzacions per aquests llocs de feina...

Ciutadella ingressa 1,7 milions en impostos dels promotors del parc solar de Son Salomó 2

L'inici de les obres es torna a endarrerir fins a finals d'any

Balears registra més de 74.000 aturats, el doble que fa un any

Les Illes lideren l'increment de l'atur a nivell estatal

El Pacte de Reactivació de les Illes reorientarà els pressuposts del Govern

El pla d'equipaments sanitaris suma 25 projectes per valor de 275 milions