societat

El ritme de vacunació: 66% de la població diana amb vacunació completa

Ahir s'administraren 7.600 dosis més i el total de persones vacunades amb la pauta completa és de gairebé 640.000 més info Oberta la vacunació sense cita a tota la població de les Illes

Avança el ritme de vacunació. Ahir s’administraren 7.600 dosis més i el total de persones vacunades amb la pauta completa és de gairebé 640.000. Segueix augmentant el percentatge de persones amb les dues dosis, però cada vegada més lentament. Avui arribam al 66% del total de persones que s’han d’immunitzar.

Desglossat per edats, a partir dels 59 anys el percentatge de vacunats amb la pauta completa és molt alt: del 100% entre els majors de 80 anys, del 96,6% a la franja dels 70 als 79 i del 88 i 85% a les següents. A la franja que va dels 40 als 49 encara es manté un percentatge prou alt: del 72%. Però, a partir dels 39 anys per avall encara no arriba ni al 50% el percentatge de vacunats amb la pauta completa. I és que molts d’aquests encara estan pendents de la segona dosi. És un 46% entre els 30 i 39 anys; d’un 38% a la franja que va dels 20 als 29 i d’un 42% entre els joves de 16 a 19 anys. A la darrera franja, que va dels 12 als 15 anys, fins ara només un 2,6% han rebut la pauta completa.

La campanya per a les embarassades sense cita acaba avui

El Govern recorda que la vacuna protegeix les mares gestants i els nadons i, per això, també aconsella vacunar-se les mares lactants. A les illes, hi ha registrades devers 4.700 embarassades. Quan va començar la campanya, el passat dia 4, hi havia 1.500 vacunades i, ahir, ja s’havien vacunat 300 dones més. Les gestants interessades a vacunar-se avui poden acudir entre les 4 de l’horabaixa i les 7 del vespre a un dels 7 centres de vacunació que hi ha a les Illes.

Menorca, vacunació sense cita prèvia

A Menorca, els responsables de la campanya de vaccinació fan una valoració positiva de la segona tanda d’immunitzacions sense cita prèvia, als centres d’Atenció primària. Entre dimecres i divendres es va vacunar, a 9 ambulatoris, un total de 248 persones. Dues terceres parts d’aquestes es troben a la franja d’edat dels 20 als 49 anys. Resultats que s’afegeixen a les 379 dosis inoculades en la primera tongada. Ara, però, l’Àrea de Salut de Menorca apunta que abans d’obrir una tercera tanda, esperaran a veure els resultats de la crida a vacunar-se, també sense cita, a partir de demà als grans centres de vacunació del Recinte Firal de Maó i de la sala Polivalent del Canal Salat de Ciutadella.


 més info Aquestes són les variants més virulentes de la Covid-19

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |


més contingut relacionat

La restauració de Santa Eulària no podrà utilitzar l’espai cedit en zona blava a partir del 2 de novembre

Palma i Manacor han estat els primes punts de Balears on s'ha retirat la mesura, ja aquest octubre

Un centenar d’illencs iniciaren tractament per addicció al joc el 2020

Els homes tendeixen a iniciar-se en el joc en edats més primerenques que les dones

La supressió del pas a nivell de Sa Farinera a Marratxí més a prop de ser realitat

S'està construint una galeria subterrània perquè els vianants no hagin de travessar les vies del tren

Palma sembrarà entre 20 i 30 arbres cada setmana

Començarà per les zones que més arbrat han perdut