economia

La ruina per la pandèmia: La Vermuteria ‘El Barco’ del Passeig Marítim de Palma també abaixa la persiana

Fa dos anys, Paco Romero tenia dos restaurants i una plantilla amb més de 20 empleats. Ara, ha de començar de zero


El restaurador Paco Romero tanca aquest dimarts la Vermuteria ‘El Barco’, un local que va obrir fa sis anys al Passeig Marítim de Palma. Al març del 2020, ja havia tancat l’altre restaurant que tenia al Coll d’en Rabassa. Quan tenia els dos restaurants oberts comptava amb una plantilla de més de 20 empleats. Ara, amb la crisi, s’ha vist ofegat pels deutes i es troba en concurs de creditors. Es queixa que els ajuts promesos no han arribat. “Només he tingut un ajut de 2.000 euros que va anar directament al banc perquè estava en negatiu. La resta de sol·licituds han vingut denegades”, comenta. “Els ajuts milionaris dels quals ens parlaven -continua- eren només per a les empreses grans”.

Demà li haurien apujat el lloguer

Romero tenia clar que avui hauria de tancar perquè el propietari del local que regenta volia incrementar-li el lloguer, a partir d’1 de desembre, fins als 2.500 euros mensuals. A pesar de ser un gran tenidor i estar obligat per llei, al 2020 no li va rebaixar el lloguer. L’empresari va anar a judici i ho va guanyar. “La jutgessa el va obligar a compensar-me els doblers que no m’havia descomptat i no he pagat al 2021. Però tenia clar que, en acabar el contracte, no el voldria renovar o em pujaria el preu. És inassumible”.

El passaport Covid “serà un hàndicap més”

Romero té clar que l’obligatorietat del passaport Covid serà un hàndicap més per als restauradors. “Si els bars han de demanar el passaport Covid, a locals com el meu, que tenen clients que viatgen i fan feina fora, ho passaran malament”, assegura. Ell ja no haurà de viure aquest nou escenari. Ens explica que entrar en concurs de creditors implica que, per saldar els deutes, ha d’aportar tots els seus béns: “Es queden amb el meu bar, la meva casa, el meu cotxe i la meva moto. He de començar de zero”.


 més info Els restauradors, poc disposats a exigir el Certificat COVID per entrar als locals: “No farem de policies”

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

  1. María elena sanchez 30/11/2021

    Ánimo compañero, todo irá bien no dicen , yo el día 13 de marzo de 2020 tuve que coger a mi hija y irme a Barcelona a trabajar , ya que el hotel donde empezaría la temporada no abría sus puertas por covid. Después de estar toda la vida en Mallorca, yo que soy madre soltera con una niña de 7 años cogí dos maletas el coche y mi gato , estuve en Barcelona trabajando un año y medio pagando habitación para poder vivir y seguir pagando lo casa aqui en Mallorca , volvimos el día 5 de septiembre de 2021, y aún estamos igual que hace un año y medio sin trabajo y no sé si tendré que volver a dejar mi casa o cambiar de oficio algo que ya hace tiempo me lo planteo , y espero conseguir , la hostelería se las están cargando , suerte compañero .


més contingut relacionat

Hores extres i canvis de torn per mor de les baixes laborals per Covid

Són baixes tan breus que moltes empreses no poden contractar una altra persona

Les reserves del mercat britànic augmenten un 50% a Eivissa

Una reactivació del sector hotelers que de retruc impulsa l'economia local

El Camí de Cavalls, la cultura Talaiòtica i la gastronomia definieixen la campanya de promoció de Menorca a FITUR

L'objectiu principal de la delegació menorquina és, una vegada més, millorar la connectivitat aèria

La pujada de l’electricitat i els combustibles dispara l’índex de l’IPC

Els ciutadans fan més malabarismes que mai per arribar a final de mes