X

‘Sa Porta’ fa un retrat sobre les desigualtats que es viuen a la Porta de Sant Antoni

Aquest serial en format podcast disposa de quatre capítols, cadascun d'ells de 50 minuts i ja es poden descarregar al web d'IB3

21/01/2022

‘Sa Porta’ fa un retrat sobre les desigualtats que es viuen a la Porta de Sant Antoni


Detinguda una proxeneta que obligava dones a prostituir-se per 10 € al dia

La Porta de Sant Antoni és, probablement, un dels llocs de Palma on hi més trànsit de persones tant de dia com de nit. Són residents, treballadors socials, drogodependents, prostitutes… Els testimonis d’aquestes persones formen part de la sèrie documental ‘Sa Porta’, que el periodista Joan Cabot ha fet per a IB3 Ràdio, i que l’ha fet guanyador del Premi Ciutat de Palma de Periodisme.

‘Sa Porta’ és un honest retrat sobre la Porta de Sant Antoni i sobre les desigualtats que s’hi viuen. El programa aprofundeix en la història de la barriada des de l’època islàmica, però parant especial atenció en els darrers 50 anys, fent una anàlisi social, econòmica i urbanística. També és un programa sobre les forces ocultes i no tan ocultes que empenyen la història, sobre l’avarícia, el progrés, la incompetència, la corrupció i el vici. I sobretot sobre la desigualtat i sobre les dones: les dones i els carrers on han fet feina. Alguns d’aquests carrers ja no existeixen, però les dones encara són allà mateix.

Per a realitzar aquesta sèrie documental s’ha fet un treball de camp i s’ha parlat amb veïnats, treballadors socials, comerciants, restauradors, drogodependents i prostitutes. ‘Sa Porta’ no és un relat sobre la prostitució a Ciutat, però sí que forma part del fil argumental de la minisèrie com a part important de la realitat que es viu a la Porta de Sant Antoni.

‘Sa Porta’ disposa de quatre capítols, cadascun d’ells de 50 minuts i ja es poden descarregar al web d’IB3.

21/01/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris