Incendi forestal descontrolat a Andratx: les flames han cremat unes 70 hectàrees
El vent fort impossibilita l'actuació dels mitjans aeris i l'Ajuntament d'Andratx ha habilitat la sala de plens per als veïnats desallotjats
El 971 220 000 vol reduir la càrrega de feina dels centres de salut, que de manera gradual deixaran de rebre cridades
La consellera de Salut, Patricia Gómez, visitant les instal·lacions de l'Infosalut Connecta
14El Servei de Salut llançarà aquest divendres, 1 de juliol, un nou sistema de gestió de cites, Infosalut Connecta, amb el qual pretén agilitzar l’atenció als centres de salut i facilitar-ne l’accés. La consellera de Salut i Consum del Govern, Patricia Gómez, ha detallat que, amb aquest nou sistema, es vol atendre fins a 10.000 telefonades al dia, oferint informació sanitària, gestions diverses i cites prèvies.
El telèfon de cita prèvia al que hauran de telefonar els ciutadans és el 971 220 000. L’horari d’atenció serà de dilluns a dissabte, de 07.00 a 21.00 hores, i diumenges i festius, de 08.00 a 21.00 hores. Infosalut Connecta està ubicat a les instal·lacions de la Central COVID, al polígon de Can Valero, i comptarà aproximadament amb 122 professionals, la majoria tècnics d’emergències, encara que també hi ha metges i auxiliars administratius.
Segons Gómez, aquest nou sistema dóna suport i facilita la resolució de les consultes que puguin tenir els usuaris del Servei de Salut, però també dels turistes i les persones desplaçades a les Illes per motius de feina. De fet, Infosalut Connecta estarà disponible en quatre idiomes: castellà, anglès, català i alemany.
La consellera ha destacat que és “un projecte pioner a tot Espanya”, amb què es vol”ser més eficients i més accessibles per a la població, reduir les demores que hi pugui haver en atenció primària i aprendre del que ha ensenyat la pandèmia” . “Guanyen els professionals d’atenció primària, els sanitaris i tota la població en general”, ha apuntat.
Motius de telefonada
Els usuaris poden telefonar a la nova central Infosalut Connecta si volen demanar, confirmar o anul·lar una cita amb un professional sanitari d’atenció primària. També es pot demanar informació general sobre els serveis i els centres i les unitats bàsiques de salut. A més, es poden fer consultes i tràmits administratius, així com obtenir informació general i suport a la gestió de tràmits sobre el transport sanitari programat.
En el cas de turistes i persones desplaçades a les Balears, la central permet obtenir informació general d’assistència sanitària i suport en la gestió de tràmits. Per exemple, poden telefonar els turistes que dubten sobre on anar per rebre assistència sanitària opersones que vénen a fer feina a les Illes i necessiten donar-se d’alta al sistema.
Set centres de salut
El projecte neix després d’una prova realitzada recentment a set centres de salut de Mallorca. Durant aquest temps, la central ha atès un total de 24.000 trucades, un 30% de les quals s’han resolt directament, sense necessitat de donar cita i, per tant, se n’ha desburocratitzat la gestió. La majoria són tràmits administratius que no necessiten passar pel centre de salut (targeta sanitària, consells sanitaris relacionats amb la COVID-19 o dubtes sobre recepta electrònica).
El director general del Servei de Salut, Juli Fuster, ha explicat que aquesta central permet coordinar millor les demandes i els problemes dels ciutadans, ja que “algunes peticions es resolen de forma telefònica, com ara prolongar una recepta”, de forma que s’evita telefonar al centre de salut o contactar amb el metge. Durant aquest temps de prova, els set centres de Mallorca han desviat les cridades a la central InfosSalutConnecta sense que els pacients ho sabessin. Després de 24.000 trucades, Salut ha observat “uns excel·lents resultats”.
Així, els centres salut deixaran de rebre trucades de forma gradual. Totes les illes poden utilitzar el telèfon des d’aquest divendres, 1 de juliol, encara que el desviament de cridades dels centres es farà de manera progressiva, ja que depèn de la companyia telefònica. Sobre els temps d’espera, l’objectiu del Govern, segons Fuster, és que la població pugui aconseguir una cita en atenció primària en un termini de dos o tres dies.
El vent fort impossibilita l'actuació dels mitjans aeris i l'Ajuntament d'Andratx ha habilitat la sala de plens per als veïnats desallotjats
Els treballadors de l'empresa funerària municipal de Palma han tengut un bon ensurt quan han vist que el cos de la dona es movia
L'alerta taronja continua activa a les Balears per fort vent i mala mar
S'ha detingut l'home que viatjava amb la víctima i han avisat la Policia Nacional. La policia científica i Homicidis hi fan feina