El president del Govern central ha visitat la base de l'OTAN a Ādaži, a Letònia, amb el president del Canadà, el letó i el secretari general de l'aliança
Volodímir Zelenski, el president d’Ucraïna, ha afirmat dimarts: “Qued aquí, a Kíiv, a Bankova, sense amagar-me. I no tenc por de ningú. Mentre faci falta per guanyar aquesta guerra, la nostra guerra nacional”. Així s’ha mostrat, sense amagar-se de ningú, ni tan sols de Vladímir Putin, que presumptament l’ha marcat com a objectiu. Zelenski també ha denunciat les promeses incomplides d’Occident per ajudar el seu país contra la invasió russa.
El president de la Xina, Xi Jinping, ha reclamat diàleg entre les parts enfrontades. Ho ha fet a una reunió telemàtica amb el president de França, Emmanuel Macron, i el canceller alemany, Olaf Scholz. De fet, la fiscalia germànica ja ha començat a recaptar proves d’una possible comissió de crims de guerra per part dels russos a Ucraïna, per mor dels atacs contra civils i el suposat ús de bombes de raïm. El vaticà també ha mogut fitxa, i ja ha enviat sobre el terreny el cardenal Konrad Krajewski, qui posarà en marxa una operació humanitària al país.
A uns kilòmetres de distància, a la base de l’OTAN de Letònia, que fa frontera amb Rússia, el president del Govern central, Pedro Sánchez, ha analitzat la situació amb el seu homòleg letó, Krisjanis Karins, el primer ministre del Canadà, Justin Trudeau, i el màxim representant de l’aliança, Jens Stoltenberg. El cap de l’executiu ha reconegut els efectes que la guerra tindrà sobre l’economia. Sánchez ha dit que “costarà, sense cap dubte, però major seria el cost si no actuasim en contra de Putin”. Espanya, Canadà, Letònia i l’OTAN han volgut escenificar la unitat de la majoria de països del món contra les accions de Vladímir Putin.