El+rei+a+S%C3%A1nchez%3A+%26quot%3BHa+estat+r%C3%A0pid%2C+el+dolor+ve+despr%C3%A9s%26quot%3B

Pedro Sánchez ha promès aquest dimecres el seu càrrec davant el rei Felip VI

El rei a Sánchez: “Ha estat ràpid, el dolor ve després”

El president del Govern, Pedro Sánchez, ha promès aquest dimecres el seu càrrec davant el rei al Palau de la Zarzuela, en un acte que ha protagonitzat per segona vegada i en el qual, igual que en la primera ocasió, ho ha fet davant la Constitució i sense presència de la Bíblia i el crucifix.

La Sala d’Audiències del palau ha acollit aquest breu acte, en el qual Sánchez ha adquirit la condició de cap de l’Executiu per liderar el primer govern de coalició de la democràcia, entre PSOE i Unides Podemos, després d’haver obtingut ahir, dimarts, la confiança del Congrés amb 167 vots a favor, 165 en contra i 18 abstencions, entre elles, les d’ERC i EH Bildu.

Davant les principals autoritats de l’Estat i després de la lectura del reial decret rubricat pel rei amb el nomenament de Sánchez i publicat avui al Boletín Oficial del Estado (BOE), Sánchez ha procedit a llegir el text de la promesa amb la seva mà dreta recolzada sobre la Constitució.

“Prometo, per la meva consciència i honor, complir fidelment amb les obligacions del càrrec de president del Govern, amb lleialtat al rei, i guardar i fer guardar la Constitució com a norma fonamental de l’Estat, així com mantenir el secret de les deliberacions del Consell de Ministres“, ha recitat Sánchez.

El rei ha fet broma amb Pedro Sánchez després de la cerimònia ja que davant la brevetat de l’acte de promesa, ha comentat que “ha estat ràpid, simple i sense dolor”, i  ha afegit “el dolor ve després”.  Felip VI s’ha dirigit a Sánchez per donar-li l’enhorabona, moment en el qual el cap del Govern ha afirmat: “Vuit mesos per a deu segons”.

Unes paraules, que han pogut escoltar els periodistes que cobrien la cerimònia, amb les quals Sánchez s’ha referit a la breu durada de l’acte de la promesa enfront dels vuit mesos transcorreguts des de les eleccions generals del 28 d’abril.


 més info Sánchez anunciarà el nou govern espanyol la pròxima setmana