SANT JOAN 2018
La festa de Sant Joan, com mai l’havies vista

21 06 2018

Les retransmissions globals enguany incorporen una càmera virtual i una cable CAM per oferir imatges de l’ancestral celebració a Ciutadella

 

Des de principis d’aquesta setmana oferim a IB3 la nostra programació especial amb motiu de les festes de Sant Joan, a Ciutadella. El programa Al Dia Menorca, a IB3 Ràdio, i els nostres Serveis Informatius han fet el seguiment dels dies previs a aquesta festivitat.

Dissabte 23, gran part de la programació d’IB3 s’oferirà en rigorós directe des de Menorca, per tal de mostrar l’espectacle i les tradicions d’una de les festivitats més populars de les nostres Illes. Tot plegat, gràcies al desplegament tècnic i humà de la cadena per a tots els espectadors i oients arreu de les Illes.

IB3 Ràdio

Dissabte a partir de les 13.04 h també podreu seguir el Primer Toc de Flabiol a l’Especial Sant Joan.

Streamings

Enguany us oferirem més novetats per tal de mostrar-vos les festes de Sant Joan com mai les havíeu vist, gràcies a la cable CAM i la càmera en 360º. Dos nous sistemes de retransmissió que permetran via reproducció en continu veure tot el que passi a Ciutadella des de diferents perspectives. Els usuaris podran triar, a través de la pàgina de directes a la web d’IB3: IB3.org/directe, com veure enguany les festes.

Divendres podreu seguir el programa regional Al Dia Festes de Sant Joan, divendres d’11 a 13 hores també per streaming.

Dissabte gràcies a la càmera en 360º podreu gaudir del Primer Toc de Flabiol com si fóssiu allà mateix. Una experiència visual que permetrà a l’usuari situar-se dins de la casa del caixer senyor.

Diumenge, arriba una altra de les novetats d’enguany, ja que la posada en marxa de la cable CAM i la càmera 360º ens oferirà els Jocs des Pla com mai els havíem vist. Aquestes innovacions tecnològiques ens permetran seguir els protagonistes de la festa, els cavallers, des d’un punt de vista aeri i mai vist a IB3.

La retransmissió del Caragol des Born i la Convidada també la podreu seguir per reproducció en continu a través de la nostra pàgina web.

 

IB3 Televisió – IB3 Global

Dissabte 23, a les 12.30 hores, emetrem el vídeo ‘13 anys de festa a IB3’ que recull els millors moments de les retransmissions que la televisió pública de Balears ha fet des del 2005 de les festes de Sant

Joan a Ciutadella. A partir de les 12.45 h, us oferirem en directe el Primer Toc de Flabiol, que acull la casa del caixer senyor, amb la narració de Pere Bagur i els comentaris d’Assumpta Vinent i Silve Pons.

A més, Bárbara Fernández serà al costat del flabioler per contar-nos la seva sortida cap a la casa senyorial de Can Sintas, que David Marquès ens mostrarà en directe i entrevistarà el caixer senyor.

A partir de les 17.45 h arribarà el Caragol des Born. S’escoltarà per primera vegada el so del jaleo, interpretat per la Banda de Música, i l’esperada entrada a la plaça del caixer senyor. Les millors imatges que podreu gaudir amb la narració de David Marquès i Dani Bagur. La companya Silvia Pons ens farà arribar els comentaris des de la plaça.

I arribat el dissabte 24, dia gran de la festivitat de Sant Joan, a partir de les 18.15 h, IB3 oferirà la retransmissió íntegra de la Convidada des de la plaça des Born, amb la narració de Cristina Bugallo i Josep Pons Fraga.

La retransmissió seguirà en directe després de Sa Convidada, amb el Caragol des Casats i la baixada dels cavalls al Pla de Sant Joan.

A partir de les 20 hores aproximadament començarà la retransmissió dels Jocs des Pla, un dels actes més esperats de les festes de Sant Joan de Ciutadella i que tenen el seu origen en les justes i els torneigs medievals. Els Jocs des Pla és un dels actes més rellevants. El moment més esperat quan el cavaller ha d’encetar l’ensortilla: una anella penjada per un fil amb una llança de fusta. El joc es repeteix en tres tandes i els cavallers que aconsegueixen endur-se l’ensortilla tornen al seu lloc amb la punta de l’asta cap avall i reben el guardó d’una cullereta de plata. Els espectadors veuran a continuació els jocs de rompre carotes i córrer abraçats, abans de l’espectacular jaleo final amb els sons de la Banda de Música de Ciutadella.

La narració anirà a càrrec de Cristina Bugallo amb els comentaris del baríton Joan Pons – entusiasta santjoaner -, el cavaller Bep Fedelich i Silvia Pons qui entrevistarà els protagonistes i la gent a peu de carrer, al Pla.

Vos convidam a interactuar amb nosaltres a les xarxes socials amb l’etiqueta #SantJoanAmbIB3. Una altra de les grans novetats d’enguany serà que podrem veure els tuits sobreimpressionats en pantalla.

A la pàgina web IB3.org podeu seguir la retransmissió dels actes en directe i també els trobareu a la nostra secció “A la carta”.