Els conductors professionals podran accedir a la jubilació anticipada
30 anys cotitzats, 9 dins el sector, són els requisits

La dansa, documentada des del 1757, és considerada Festa d'Interès Cultural
A Mallorca diversos pobles també han gaudit de les seves tradicions ancestrals per celebrar Sant Joan, com són Sant Llorenç, Sant Joan o Muro. A Felanitx, el ball de Sant Joan Pelós ha tornat a fer les delícies dels assistents al compàs d’una música pròpia. Amb més de 250 anys d’història, enguany el personatge principal estrena vestimenta gràcies a una subvenció del Consell de Mallorca.
Com cada 24 de juny, a Felanitx és tradició veure ballar Sant Joan Pelós. Un jove, per setè any consecutiu, Tomeu Manresa Socias, vestit amb camisa i calces blanques, falda vermella fins als genolls i una capa de seda del mateix color, representa la figura de Sant Joan Baptista, mentre fa un ball ple de bots i cabrioles pels carrers de Felanitx.
El jove du una careta feta de calça; un temps era de fogasser, i una corona de llautó. Li diuen Sant Joan Pelós, perquè originàriament, Sant Joan anava cobert amb una pell de xot o d’ovella. Amb una mà sempre aguanta una creu que mou al ritme de la música; i després de cada tonada, el públic, que el sol seguir en comitiva, li dona unes monedes i ell els respon amb un clavell.
La dansa de Sant Joan Pelós, documentada a Felanitx des del 1757, va acompanyada per la música de guitarres, flabiols, bandúrries i guitarrons. En haver acabat el ball, es reparteixen clavells als espectadors. De la mateixa manera que Els Cavallets, l’any 2016, el tradicional ball de Sant Joan Pelós ha estat catalogat pel Consell de Mallorca com a Festa d’Interès Cultural.
30 anys cotitzats, 9 dins el sector, són els requisits
Els agents de la Policia Nacional de Maó han escorcollat un domicili al carrer de Vasallo
El conductor del tractor ha resultat il·lès
Missatges de WhatsApp, fotos familiars i testimonis han servit perquè l'Audiència capgiri el testament