política

Schola Libera protesta contra la llei Celaá perquè “ataca la llibertat d’educació”

La plataforma en favor de l'escola concertada critica que "la situació sanitària no en permet el debat parlamentari ni social"


Membres de la plataforma Schola Libera, que aglutina patronal, sindicats i pares i mares en favor de l’educació concertada, han protestat a les portes del Parlament contra la llei Celaá. Consideren que és una norma partidista i ideològica que no té en compte ni els ciutadans ni la comunitat educativa.

Els manifestants han mostrat el seu posicionament davant els polítics balears amb pancartes on s’han pogut llegir que es retiri la llei i que no s’impedeixi als pares i mares poder triar l’escola que volen per als seus fills. Esperen que s’aconsegueixi canviar la llei durant la seva tramitació.

La plataforma ja ha anunciat que continuarà amb les concentracions a les portes del Parlament durant les pròximes tres setmanes cada dimarts a les 9.30 hores.

En declaracions a Europa Press, el portaveu d’Schola Libera, Joan Puigserver, considera que per a la reforma de la Llei orgànica d’Educació (LOMLOE) aquest “no és el moment ni el contingut”. “La situació sanitària no en permet el debat parlamentari ni social”, ha censurat. Segons el portaveu, “no hi ha hagut diàleg” en la ‘llei Celaá’ i “ataca la llibertat dels ciutadans i la llibertat d’educació”. “No té en compte a les famílies”, ha criticat. Així mateix, ha assegurat que, amb la reforma, el Govern “s’inventa una assignatura que es diu educació per la ciutadania”.

March nega “guerra contra el castellà i l’escola concertada”

El conseller d’Educació, Universitat i Recerca, Martí March, ha negat que la ‘llei Celaá’, sigui “una guerra contra el castellà i l’escola concertada”. En la sessió de control al Govern d’aquest dimarts al Parlament, March ha respost a la portaveu de Ciutadans, Patricia Guasp, la qual ha criticat que la reforma educativa s’estigui fent “sense diàleg, sense consens i amb l’oposició de tota la comunitat educativa”.

Guasp ha assegurat que la reforma “es vol carregar la concertada”, pretén amb la qüestió dels suspensos “trampejar” davant Europa les xifres d’abandonament escolar i que “atropella” el castellà en impedir que sigui llengua vehicular.

Sobre aquest punt, March ha recomanat a Guasp que revisi la ponència perquè, ha assegurat segons consta en el text, la llei “garantirà el dret a rebre ensenyaments en castellà i en la resta de llengües oficials”. El conseller ha lamentat que les “exageracions” de Guasp en relació al castellà i l’escola concertada la situen “en l’extrema dreta”.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El PP critica que els pressuposts del Consell estan ‘inflats’

Els populars diuen que si es descompta l'endeutament amaga una reducció de més de 3 milions d'euros

El Consell d’Eivissa presenta un pressupost per fer front a les conseqüències de la pandèmia

Aquest serà de 102 milions d'euros el 2021, un 14% més que enguany.

Cladera acusa l’oposició de posar pals a les rodes

Negativa de l'oposició a participar a la Comissió Política sobre casos d'abusos i explotació sexual a menors tutelats

La Federació Socialista de Mallorca dona suport als pressuposts del Consell mallorquí

Han aprovat una proposta de resolució per reclamar a la Unió Europea que acceleri el repartiment dels Fons de Recuperació