Selva+protegeix+el+patrimoni+del+poble+amb+el+primer+cat%C3%A0leg+municipal

Selva protegeix el patrimoni del poble amb el primer catàleg municipal

Selva és cada vegada més a prop de tenir un catalèg patrimonial. Es tracta d’un document que ha de servir per protegir determinats  béns patrimonials, tant urbans com rústics, del municipi. El consistori va aprovar el catàleg de manera inicial a principi de l’any passat i ara, després de diverses al·legacions, el Consell de Mallorca li ha donat el vist i plau inicial amb una sèrie de recomanacions.

El document inclourà, entre d’altres, jaciments arqueològics, creus de terme i béns d’interés paisatgístic com el salt de la Bella Dona, sa comuna de Biniamar i la de Caimari. Així, el catàleg de patrimoni “ha d’ajudar a mantenir el perfil, el caràcter i la idiosincràcia de Selva, i per diferenciar-lo d’altres municipis mitjançant elements culturals, arquitectònics i paisatgístics que li donen caràcter i signifiquen el poble”, ha explicat Kica Coll. “Amb aquest document els elements inclosos al catàleg “romandran protegits i resguardats d’una possible desfiguració causada per una mala intervenció”, ha afegit la directora insular de patrimoni.

El municipi es troba ara en una situació característica perquè no té el planejament municipal adaptat i tampoc no té un catàleg patrimonial. La directora insular de patrimoni, Kika Coll, ha explicat a IB3 Ràdio que aquests documents serveixen per regular i ordenar les actuacions i les obres que es puguin fer en els béns que formen part del catàleg. Són, per tant, eines que ajuden a protegir els béns més característics de cada municipi i els allunya de l’especulació. Ara el consistori ha d’adaptar el document a les recomanacions que fa el departament de Cultura i Patrimoni del Consell. Després tornarà a passar per ple i es podrà aprovar de manera definitiva.