!SEMPRE DIJOUS! DE JOAN PORCEL
Millor Documental Nacional de Festival IN-Edit 2020

EPRTVIB informa

99

Aquesta producció disposa de la participació i l’aposta ferma d’IB3

El documental de Joan Porcel, Sempre Dijous, ha estat el guanyador del Millor Documental Nacional en el premi del jurat nacional format per Sergi Cameron, Esteban Girón i Eva Rivera, que han argumentat que “Sempre Dijous” presenta un retrat sincer i honest del moment vital d’una artista emergent, Júlia Colom, en el trànsit cap a la professionalització, al mateix temps que recull i recupera la tradició musical mallorquina en una relectura contemporània. Sostenen que valoren la valentia de l’artista en exposar la seva vida i les seves inquietuds més íntimes, i la senzillesa amb la qual el director s’acosta a la seva quotidianitat i al seu entorn més pròxim.

Sempre Dijous ha estat produït per la productora mallorquina PowerHouse i disposa de la participació d’IB3 Televisió i Filmin. El documental rodat entre l’estiu del 2019 i el del 2020, és el resultat de la feina d’un jove equip liderat per Joan Porcel, Martí Torrevadella, i Álvaro Augusto.

La pel·lícula retrata el viatge entre Palma i Barcelona de la jove cantant Júlia Colom, entre el poble de Valldemossa i els carrers del Raval, entre el trap i les tonades mallorquines. Joan Porcel recrea el particular univers de l’artista plasmant la incertesa i els dubtes que viu la seva generació i té la participació de María Solivellas, Claire O’Keefe, Pau Aulí i Llewelyn Greus, entre d’altres. La selecció en IN-ÈDIT suposa l’estrena nacional del film després de clausurar l’Atlàntida Film Fest l’agost passat a Mallorca en un primer muntatge experimental, en el qual es va filmar l’actuació en directe de Júlia Colom per a incorporar-la al metratge.

El premi confirma la trajectòria de Joan Porcel com a un gran creador de documentals musicals després de l’èxit de “Samantha Hudson” que guanyà el Premi del Públic al LesGai Cinemad. L’autor ha participat també en diversos festivals nacionals i internacionals.

Sempre Dijous estarà disponible fins diumenge que ve, 8 de novembre, a la plataforma  In-Edit i a Filmin.

Podeu escoltar la cançó del documental a l’enllaç: https://soundcloud.com/j-lia-colom-nicolau/julia-colom-nin-petit-ben-aprop?ref=clipboard&p=i&c=1.