SIC%C3%8DLIA+SENSE+MORTS%3A+Comen%C3%A7a+l%E2%80%99enregistrament+de+la+nova+s%C3%A8rie+de+producci%C3%B3+pr%C3%B2pia+d%E2%80%99IB3

EPRTVIB informa

SICÍLIA SENSE MORTS: Comença l’enregistrament de la nova sèrie de producció pròpia d’IB3

L’èxit literari de Guillem Frontera, ara convertit en sèrie de ficció, compta amb la participació de TV3, À Punt i Filmin

Aquesta setmana ha començat el rodatge de la nova sèrie de ficció Sicília sense morts, una adaptació del llibre homònim escrit per Guillem Frontera i publicat l’any 2015 amb un gran èxit de vendes i de crítica.

Aquesta producció de 8 episodis compta amb la participació de TV3, À Punt i Filmin i serà realitzada per Nova Producciones sota la direcció de Lluís Prieto i guió de Xavier Uriz i Toni Lluís Reyes. Xavier Uriz, cocreador de sèries com Llàgrima de sang o L’Anell, va guanyar el Premi Ciutat de Palma de Teatre el 2016 i Toni Lluís Reyes va treballar en la sèrie d’Amor de cans, també de Nova Produccions, basada en la novel·la homònima de Maria Antònia Oliver. Lluís Prieto és director de les sèries d’IB3, Treufoc i Mòpies (la primera sèrie conjunta d’IB3, À Punt i TV3).

La sèrie està protagonitzada pels actors Félix Pons i Pep Tosar. Mar Fiol, Blai Llopis, Lluís Marquès, Xim Vidal, Alexandra Prokhorrova, Ruth Llopis, Álvaro Baguena, Àngels Bassas, Anatoly, Salvador Oliva, Carles Lecha, Santi Pons, Lara Martorell, Xisco Segura i Pedro Vitory, entre molts altres actors i actrius que s’inclouen en el grup artístic de la sèrie.

 

Can Bordoy Grand House & Garden, ubicat al centre històric de Palma, l’Empresa Funerària Municipal (Bon Sosec i Son Valentí), entre altres llocs, serviran com a espais naturals on es durà a terme el rodatge de la sèrie. A més, a partir de divendres 8 d’octubre i durant 5 dies, la localització central serà al Consolat de Mar, on el despatx del president, la sala del Consell de Govern o la sala de rodes de premsa es convertiran en plató pel rodatge de Sicília sense morts.

Sinopsi

El president de les Illes Balears rep a ca seva el cadàver d’una rata. Aquest fet insòlit desencadena una investigació periodística que descobrirà els amagats mecanismes del poder, la venjança per una antiga ofensa i els desitjos, virtuts, defectes i misèries de tot un seguit  de personatges… A les arques del Govern ja no hi ha doblers, s’ha acabat el miracle de la multiplicació dels pans i els peixos en forma d’aeroports, hipòdroms, carreteres, metros, càterings o empreses funeràries… Algú havia definit Mallorca com Sicília sense morts, però fins quan? L’obra podria ser el laboratori del món, on la natura humana prospera segons les regles elementals de l’espècie i on creix especialment la cobdícia que en la seva versió evolucionada es diu… corrupció.

Sicília sense morts és una sèrie d’intriga, que tracta un misteri a resoldre amb components de suspens, investigació, amor, corrupció i venjança.

Guillem Frontera

La sèrie Sicília sense morts és una adaptació del llibre de Guillem Frontera amb el mateix títol. El llibre es va publicar l’any 2015 i va ser un èxit de vendes i de crítica. Guillem Frontera va néixer a Ariany l’any 1945 i amb només 23 anys va guanyar el Premi Gabriel Maura de Novel·la amb l’obra Els carnissers, que el va catapultar en el panorama literari illenc. Ha escrit diversos llibres de poemes, però sobretot ha conrat la novel·la. També ha duit a terme tasques periodístiques per a premsa escrita, ràdio i televisió. Ha rebut diversos premis, entre els quals s’ha de destacar el Premi 31 de desembre de l’OCB, el Premi Joan Alcover de poesia i el Premi Crítica Serra d’Or.

La novel·la

Quan hom llegeix el llibre, per la capacitat que té Frontera d’entrellaçar les diferents trames i històries, ja hi veu una sèrie de ficció. Els tempos, els diàlegs, les intrigues, els personatges, els espais, les trames, etc. ja semblen creats per ser ficcionats. El llibre defuig del discurs massa narratiu i descriptiu i va al moll de l’os.