societat

S’incrementaran les inspeccions laborals a les residències després de les denuncies de manca de personal

Treball i Salut s'uneixen a l'IMAS per dur a terme aquests controls on es revisaran les ràtios i el material de protecció

/EFERàtios disparades, sense material de protecció ni substitucions de personal: el testimoni dels treballadors de la residència Sèniors d’Inca

Treball i Salut s’uneixen a l’Institut Mallorquí de Serveis Socials per incrementar les inspeccions laborals a les residències de gent gran. Això després que els sindicats han denunciat que aquests centres assistencials no compleixen amb les ràtios de personal i tampoc no disposen del material sanitari necessari, com guants, bates o mascaretes, per frenar la Covid-19.

La directora insular de Gent Gran, Sofia Alonso, ha assegurat que “les residències de gent gran compleixen amb la ràtio de personal que marca que, en aquests centres assistencials, hi ha d’haver 33 auxiliars d’infermeria per cada 100 usuaris”. Amb tot, Alonso ha assenyalat que han d’estar vigilants per evitar infraccions i es requereix a les empreses privades que, de manera periòdica, informin sobre el personal que tenen, unes dades que confirmen després amb la Seguretat Social.

Alonso ha assegurat que, fins ara, es podien inspeccionar 10 residències en un mes de les 44 que té la xarxa de l’IMAS. La col·laboració amb les conselleries de Salut i Treball permetrà dur-hi a terme un major control i que, en dos mesos, es pugui haver revisat tota la xarxa de centres.

D’altra banda, Sofia Alonso també ha explicat que en les residències on hi ha importants brots -com la DomusVi de Palma o l’Oasis- hi ha immunitat de grup.


“Amb tot en contra, els treballadors de la Sèniors Sant Joan ens hem deixat la vida intentant salvar vides”

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El Centre Catequístic Sant Miquel dóna suport a la catequista apartada pel bisbe de Menorca

L'afectada assegura sentir-se exclosa per la seva condició d'homosexual

Els Amics de s’Òpera de Maó ajornen la representació de ‘La Bohème’ fins al 2022

Les dimensions del Teatre Principal de Maó feien impossible garantir la distància de seguretat

Reobren els dos primers casals de gent gran a Menorca amb poca concurrència

Els centres de Ferreries, Sant Lluís, i Es Castell han començat a tramitar el pla de contingència que se'ls demana

Manacor potabilitzarà l’aigua que subministra a les llars

Es durà a terme una prova pilot de la que se'n beneficiaran 750 llars del municipi.