Sis homes han estat detinguts per haver violat presumptament una jove de 18 anys a Bilbao

L'agressió s'ha produït en el Parc d'Etxebarria

Els agents de l’Ertzaintza han detingut sis homes a Bilbao per haver violat presumptament una jove de 18 anys. L’al·lota ha estat atesa aquesta matinada a l’Hospital de Basurto.

Segons ha informat el departament basc de Seguretat, responsables de l’hospital han avisat al jutjat de l’arribada de la jove que estava ferida després d’haver sofert una agressió sexual grupal.

La investigació de l’Ertzaintza, en col·laboració amb la policia municipal de Bilbao, ha permès localitzar i arrestar de matinada a sis homes amb edats compreses entre els 18 i els 36 anys per la seva implicació en la violació.

L’agressió s’ha produït en el Parc d’Etxebarria, on la Policia manté acordonada la zona.

Els detinguts romanen a les dependències de l’Ertzaintza, a Bilbao, on s’estan duent a terme les diligències oportunes abans que passin a disposició judicial. La Policia Autònoma Basca manté oberta la investigació al voltant d’aquest cas.

Després del succés, els grups polítics de l’Ajuntament de Bilbao han difós una declaració on expressen la seva “màxima condemna i la seva indignació profunda per l’agressió masclista”. Es tracta, segons han indicat, d’un delicte que “suposa un atemptat contra la integritat física i moral i, en conseqüència, una greu i intolerable vulneració dels drets humans”.

L’Ajuntament ha mostrat el seu rebuig i la seva incomprensió per l’agressió, ha transmès el seu suport a la dona agredida i ha posat a disposició els serveis municipals del programa d’atenció i prevenció en violència de gènere. A més, ha anunciat que participarà en tots els actes que es convoquin de rebuig per l’agressió.