Someres per gestionar la zona de la Victòria a Alcúdia

El departament de Medi Ambient també posa en marxa una campanya de concienciació per evitar que tirin brutor a la zona urbana i que pugui arribar a la mar

La Victòria i sa Talaia d’Alcúdia compten des d’avui amb animals de Natura Park per netejar i gestionar la zona de pinar i el sotabosc que ajudaran a evitar incendis. Avui n’hi han traslladat sis someres, però a final de setmana ja seran 15. L’Ajuntament també ha aprofitat per presentar una altra campanya mediambiental, per concienciar la gent de no tirar brutor al terra que pugui arribar als claveguerams i a la mar.
Sis someres ja han començat a netejar pinar i sotabosc a la Victòria. En pocs dies en duran més, fins a 15, i tenen com a objectiu deixar una superfície de 7 hectàrees net per tal de reudir el perill d’incendis.
El projecte ha estat possible gràcies a la col·laboració de Natura Parc, a través del programa Servipasticultura i h’hi han invertit 14 mil euros.
Al mateix temps, el consistori ha iniciat la tramitació per elaborar el pla d’usos de la zona natural de la Victòria i sa Talaia. Es tracte d’un paratge molt utilitzat per fer-hi activitats tant esportives com lúdiques i no compta amb cap normativa que reguli el seu ús.
I en la mateixa línia mediabiental, l’Ajuntament ha iniciat una altra campanya, aquest pic a la zona urbana, per concieniar la població que tots els residus que acabane als imbornals de les vies públiques arriben a la mar. Per això ja ha començat a col·locar plaques com aquestes a punts estretègics d’Alcúdia i del Port. En total se’n col·locaran 75 i s’han fet en quatre idiomes per arribar tota la població d’Alcúdia.