Steve Smyth

L’australià farà aturada de la seva extensa gira per mostrar el seu enorme talent que estarà acompanyat per The Outlaws.

Aquest nòmada de la música, que prové de la costa sud d’Austràlia, és segur un dels noms que pot sorprendre més de tots els qui enguany conformen el festival.

La proposta d’aquest cantautor fuig de modes temporals per centrar-se en el seu projecte a peu, entre el rock i la música alternativa, amb reminiscències dels 90. 

De fet, noms com Beck, Thom Yorke o Norah Jones, formen part de la trajectòria del músic, gràcies al fet d’haver enregistrat amb Joey Waronker, bateria de Beck o Yorke, el cantant de Radiohead i Gus Seyffert, baixista, present en els treballs de Norah Jones o dels mateixos Black Keys. 

Amb aquest bagatge sonor, ple influències de pes de la música actual, “Exits”, Ivy League Records, 2014, és una aposta sonora enfocada a fer molt visible i audible un dels punts forts del projecte d’aquest australià: la veu personal i intransferible amb la qual compta.

Aquest fet i la capacitat de crear diferents textures i sensacions al llarg del treball, que segur que ocupa bona part del concert de cloenda del divendres, són els punts forts de qui pot convertir-se, si tenim en compte el que conten els de Pecan Pie, en un futur Jeff Buckley o fins i tot en un altre Tom Waits. 

Serà així? Divendres, a partir de les 23.15 h, ho podreu comprovar en directe o també en diferit, dissabte, a l’especial Mediterràdio, a partir de les 20.30