TAN ENFORA, TAN A PROP
Cati Nadal, Ian Lázaro i Joan Cruz

Dimarts a les 21.40

 Tan enfora, tan a prop és un “docu xou” de seixanta minuts de durada, que a cada capítol tindrà tres històries de ciutadans balears emigrats a diferents llocs de la resta d’Espanya. Ho han fet per feina, per amor o per la necessitat de viure una aventura. Com és la seva vida en aquests indrets? Com és el record de l’illa que varen deixar fa temps? Què enyoren? Què senten quan veuen ball de bot? I quan es creua en la seva memòria la casa a Ferreries dels seus padrins? O quan tanquen els ulls i somien amb la serra de Tramuntana? Desitgen tornar? Volen fer-ho? Possiblement sí. Possiblement algun dia ho faran. Per això aquest programa es diu Tan enfora, tan a prop.

Més que el destí, que també, ens interessa sobretot el destinatari. És a dir, les ciutats on ara resideixen són el teló de fons de la història. Una simple disculpa per recórrer la vida dels protagonistes. En tot moment hem de traçar un pont emocional entre aquests llocs i les illes que varen deixar un dia. La primera pregunta és clara: Per què se’n varen anar? La darrera és en realitat, dues: Hi tornaràs? I per què?

Avui, a “Tan enfora, tan a prop”, viatjarem cap a Cadis, País Basc, i Madrid, per conèixer com és la vida dels nostres protagonistes illencs allà.

A Cadis coneixerem una mallorquina motorista que ens ha robat el cor, és na Cati de Llucmajor, que tot i estar encantada de les rutes motoristes que ara fa amb els seus amics gaditans, també s’emociona quan parla de la seva roqueta.

A més, coneixerem N’Ian, un naturòpata que va deixar Menorca. Ell ho va fer enamorat de la seva parella basca. Ara viu a Alonsótegui, un poble de País Basc i descobrirem amb ell l’autèntic pintxo del nord. Avui s’emocionarà molt amb una sorpresa de la seva illa.

I a la capital (d’Espanya), el ballarí i cosidor Joan Cruz, de Palma, ens mostra el barri de Malasaña i intenta trobar teles per fer els vestits de pagès que ja feia a Mallorca. Li farà divertides classes de català a la seva parella, de Ciutat Real, i ballarà amb una persona molt especial al Teatre Muñoz Seca de Madrid.

‘Tan enfora, tan aprop’ s’emet cada dimarts a les 21.40h. Segueix l’etiqueta #TanEnforaTanApropIB3 i envia’ns els teus comentaris.