societat

El tap que fa que la vacunació no avanci: la franja d’edat dels 20 als 40

La vacunació s'estanca a les Illes. Balears està ara mateix a la cua de les comunitats autònomes, només per davant de Ceuta i Melilla

El cotó després de la punxada de la vacuna contra la Covid-19. /EFE


La vacunació s’estanca a les Illes. Balears està ara mateix a la cua de les comunitats autònomes, només per davant de Ceuta i Melilla. Sanitat ha fet una crida especialment dirigida cap a la franja d’edat entre els 20 i els 40 anys que és la que, ara mateix, és més reticent a vacunar-se.

Els adolescents, de 12 a 19 anys, tenen un percentatge de població vacunada més elevat que els joves de les franges de 20 a 29 i de 30 a 39 anys. El 63% dels joves i adolescents tenen la pauta completa, però més del 73% ja s’han posat una dosi, 3 de cada 4 joves i adolescents de les Illes s’han posat almenys la primera dosi de la vacuna contra la covid-19. D’entre els majors de 50 anys de les Illes que no s’han vacunat, Salut no localitza el 60%.

Aviat es tancaran els grans espais de vacunació per a passar-la directament als centres de salut, i la instal·lació d’autobusos a llocs com campus universitaris. El Govern també confia que la fi de les vacances i el retorn a les aules faciliti la vacunació entre aquells qui encara no ho ha fet. L’objectiu per a Salut és arribar al 100% de la població diana vacunada ja que, amb la variant Delta, “el 70% no és suficient”.

Tercera dosi a partir d’avui

A partir d’aquest dijous les comunitats podran començar a inocular la tercera dosi de la vacuna contra la covid a persones en “situació de greu immunosupressió”. Aquesta mesura va ser aprovada ahir en la reunió de la Comissió Interterritorial de Salut. Aquesta dosi addicional està indicada per a persones amb trasplantament d’òrgan sòlid (s’estima que hi ha unes 60.000 a Espanya), receptors de trasplantament de progenitors hematopoètics (al voltant de 20.000) i malalts en tractament amb determinats fàrmacs, la qual cosa suma un total d’uns 100.000 pacients.  Aquestes dosis addicionals seran amb vacunes d’ARN missatger (Pfizer o Moderna) i preferiblement s’administrarà el mateix tipus de vacuna que la rebuda amb anterioritat. Tot està pensat per als grups que necessiten més reforç, al no arribar a aconseguir la immunitat de la resta de la població.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Cinc persones ferides en un accident greu a la carretera de Felanitx

Una dona de 22 anys ha sofert un traumatisme toràcic i un trauma abdominal i els altres ferits han patit...

Arriba una pastera amb 14 migrants a bord a Es Caló de Formentera

La Guàrdia Civil ha sabut de l'arribada d'aquesta barca a través de l'avís d'un particular

Armengol anuncia una rebaixa en els preus de la matrícula universitària

La UIB celebra l'acte d'obertura del nou curs acadèmic

Menorca demanarà al Govern 300.000 euros per garantir la gratuïtat del transport públic interurbà als menors de fins a 16 anys

La intenció del Consell és que els joves menorquins puguin beneficiar-se de la mesura a partir del gener de 2023